ΑΛΜΥΡΟΣ

Επεσαν σοβάδες και τζάμια εν ώρα μαθήματος στο ΓΕΛ Αλμυρού

επεσαν-σοβάδες-και-τζάμια-εν-ώρα-μαθήμ-701798

Πανικός χθες το πρωί στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού, όταν την ώρα που οι μαθητές κάθονταν στα θρανία τους και παρακολουθούσαν το μάθημα έσπασε τζάμι από φεγγίτη και τα θραύσματα έπεσαν μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής.

Την ίδια ώρα που έσπαγε το τζάμι και κατέληγε σε αίθουσα διδασκαλίας, αποκολλήθηκε και ένας σοβάς από την εξωτερική μαρκίζα του κτιρίου, ενώ γονείς μαθητών καταγγέλλουν ότι ράγισαν ακόμη και τοίχοι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 το πρωί κι ενώ γινόταν μάθημα. Επικράτησε αναστάτωση. Αμεσα ο διευθυντής του σχολείου κ. Ι. Θεοδώρου φρόντισε για την απομάκρυνση των μαθητών και τη μετακίνησή τους σε άλλη αίθουσα, αφού πρώτα διασφάλισε ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί.

Ενημέρωσε τη δημοτική αρχή Αλμυρού και στο σχολείο έσπευσε κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου που φρόντισε για την άμεση επιδιόρθωση των φθορών, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου θα γίνει και ευρύτερος έλεγχος στο σχολικό κτίριο το οποίο παρουσιάζει φθορές λόγω παλαιότητας.

Το συμβάν ωστόσο αναστάτωσε τους γονείς των μαθητών που αγωνιούν για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Κάποιοι συνέδεσαν το ξαφνικό τριπλό «χτύπημα» με μικρό σεισμό που έγινε νωρίτερα με επίκεντρο τη Λαμία, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου