ΑΛΜΥΡΟΣ

Λίφτινγκ σε δημοτικούς χώρους σε Πτελεό και Σούρπη

λίφτινγκ-σε-δημοτικούς-χώρους-σε-πτελ-712334

Προς ολοκλήρωση τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας” και αφορούν σε αναπλάσεις δημοτικών χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Πτελεού και Σούρπης.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η υλοποίηση παρεμβάσεων σε οικισμούς της υπαίθρου ώστε να αναβαθμισθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να δημιουργηθούν πόλοι έλξης επισκεπτών.

Η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού ήταν προϋπολογισμού 649.440,00€ και περιελάμβανε σειρά παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση του πάρκου, με αντικατάσταση της περίφραξης, δημιουργία εισόδου στον χώρο του πάρκου, δημιουργία χώρου παιδικής χαράς στο βόρειο τμήμα και δημιουργία χώρων πρασίνου.

Ακόμη, έγιναν κατασκευή ξύλινης πέργκολας, δημιουργία ελεύθερου χώρου για τη διοργάνωση συναυλιών και εκδηλώσεων, κατασκευή δύο πέτρινων βρυσών, κατασκευή μικρής κερκίδας με δύο διαζώματα και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Στον Πτελεό το έργο περιελάμβανε διαμόρφωση παιδικής χαράς στη θέση “Γεροκωσταντή” με τοποθέτηση νέας περίφραξης, αντικατάσταση υπαρχόντων οργάνων με νέα πιστοποιημένα, δημιουργία χώρων φυσικής σκίασης και ξεκούρασης και τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών.

Ακόμη, έγινε η αξιοποίηση ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου εξωτερικά του νεκροταφείου με τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για τις ανάγκες του νεκροταφείου, δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού υπαίθρου κήπου – πάρκου στη νότια όψη του νεκροταφείου, ενώ δημιουργήθηκαν πεζοδρόμια, έγινε ασφαλτόστρωση δρόμου, εκτελέστηκε φυτοτεχνική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση φωτιστικών.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με διαμόρφωση υπαίθριου χώρου εκγύμνασης στον Πτελεό με την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής και ξύλινων καθισμάτων και αισθητική αναβάθμιση του χώρου μέσω της δεντροφύτευσης και της τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων.

Πλήθος εργασιών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αναπλάσεων και στη Γάβριανη όπου έγινε διαμόρφωση παιδικής χαράς με αντικατάσταση υπαρχόντων οργάνων με νέα πιστοποιημένα, δημιουργία χώρων φυσικής σκίασης και ξεκούρασης, κατασκευή διαδρόμων από συμπυκνωμένο χώμα και τοποθέτηση φωτιστικών.

Τέλος, για την ολοκλήρωση του έργου στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού απαιτείται η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό του Αχιλλείου όπου θα γίνει επιπεδοποίηση του χώρου, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση για τη χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης και φυτεύσεις σε υπάρχοντα παρτέρια.

Αναπλάσεις και στους κοινόχρηστους χώρους της Σούρπης

Η αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης ήταν προϋπολογισμού 537.510,00 €.

Στην Αγία Τριάδα, η κεντρική πλατεία πλακοστρώθηκε, ενώ δημιουργήθηκαν ζαρντινιέρες στα υπάρχοντα και στα νέα δέντρα που φυτεύτηκαν, δημιουργήθηκαν καθιστικά και τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα.

Στην Αμαλιάπολη πέραν των εργασιών εξωραϊσμού της κεντρικής πλατείας, έγινε κατασκευή ξύλινης πέργκολας, συστήματος σκίασης, πέτρινου πεζουλιού, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και φωτιστικών στοιχείων.

Στη Σούρπη στο πάρκο Εθνικής Αντιστάσεως δημιουργήθηκε χώρος παιδικής χαράς στο Ν.Α. τμήμα με ξεχωριστή περίφραξη, έγινε πλακόστρωση του υπάρχοντος μνημείου των ηρώων, δημιουργήθηκε πλακοστρωμένος χώρος καθιστικών με παγκάκια και ο ελεύθερος χώρος καλύφτηκε με χλοοτάπητα και δέντρα ενώ τοποθετήθηκαν και φωτιστικά σώματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανάπλαση στη θέση “Τραχιλίτσα” με επίστρωση από χυτό ελαστικό δάπεδο χρώματος κόκκινου και πράσινου, δημιουργία χώρων πρασίνου, τοποθέτηση καθιστικών, κατασκευή ενός καθιστικού με μορφή μικρού αμφιθεάτρου, τοποθέτηση φωτιστικών και πλακόστρωση με τσιμεντόπλακες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου