ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Κατά της εκχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο

αλμυρός-κατά-της-εκχώρησης-ακινήτων-σ-828439

Ψήφισμα καταδίκης αποφάσισε να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Την πλήρη αντίθεσή του στη μεταφορά ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) -θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου- εξέφρασε προχθές το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Στη συνεδρίαση του όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν με το ψήφισμα καταδίκης που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Ειδικότερα στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, που υιοθέτησε και το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, επισημαίνεται: «Με τις υπουργικές αποφάσεις ΦΕΚ Β 2317/19-6-18 και ΦΕΚ Β 2320/19-6-18 δημοσιεύτηκε η λίστα των ακινήτων του δημοσίου και η απόφαση παραχώρησής τους στην ΕΤΑΔ. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του Υπερταμείου – ΕΕΣΥΠ την 14-6-18.

Η παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στην ΕΤΑΔ και ταυτόχρονα στο Υπερταμείο, σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους δανειστές για 99 χρόνια, παραχωρώντας τους συγχρόνως τη δυνατότητα εκμετάλλευσής τους και σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, ακόμα και την πώλησή τους.

Η εξέλιξη αυτή μάς βρίσκει αντίθετους αφού πέραν των άλλων μνημονιακών περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της χώρας, αφαιρούνται χιλιάδες ζωτικοί χώροι που ήταν σε χρήση των δημοτών, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους».

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι δεν είναι γνωστό εάν στην επίμαχη λίστα ακινήτων περιλαμβάνονται και ακίνητα του Αλμυρού.

Κατά τα λοιπά, στη συνεδρίαση η συντριπτική πλειονότητα των θεμάτων εγκρίθηκε με ομόφωνες αποφάσεις, με εξαίρεση την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Ακόμη, κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στις λίμνες Ζερέλια, με μερίδα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζει ότι δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες για να προχωρήσει ο Δήμος στην εκμίσθωση.

Από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, τέλος, η έγκριση του φακέλου δημόσιας σύμβασης του έργου «Δημιουργία Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Κοινού» στην Αμαλιάπολη που θα εκτελεστεί στο πλαίσιο της δημιουργίας επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου