ΑΛΜΥΡΟΣ

Διερευνητικές οι πρώτες μέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων στην αγορά του Αλμυρού

διερευνητικές-οι-πρώτες-μέρες-των-ενδ-834838

Συνεχίζονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Αλμυρού. Οι εκπτώσεις στα καταστήματα θα διαρκέσεις μέχρι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου. Σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου, αργία που περιλαμβάνεται στις προαιρετικές για εργασία, η αγορά του Αλμυρού θα είναι κλειστή.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της παλαιότερης διοίκησης της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού ο εμπορικός κόσμος του Αλμυρού έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να εργάζεται τις Κυριακές. Η απόφαση βέβαια δεν είναι δεσμευτική, αλλά μέχρι σήμερα τηρείται ευλαβικά από τα καταστήματα.

Στο μεταξύ, οι πρώτες τρεις μέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Αλμυρού κύλησαν με τους καταναλωτές να επιδίδονται σε έρευνα αγοράς των διαφόρων ειδών των καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, όμως οι επαγγελματίες προσδοκούν η εικόνα να αλλάξει και οι καταναλωτές να κατασταλάξουν στις αγορές τους.

Εξάλλου η εμπορική αγορά της πόλης έχει εξαιρετικά ποιοτικά είδη ένδυσης και υπόδησης σε πολύ ελκυστικές τιμές.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού
έκπτωσης.
Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου