ΑΛΜΥΡΟΣ

Ετοιμη για τις εκπτώσεις η αγορά του Αλμυρού

ετοιμη-για-τις-εκπτώσεις-η-αγορά-του-αλ-839622

Ξεκινά την Πέμπτη το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Με την πεποίθηση ότι η ψυχολογία του καταναλωτή θα ανακάμψει και θα δοθεί ώθηση και κίνηση στην αγορά οι έμποροι του Αλμυρού είναι καθόλα έτοιμοι για τις χειμερινές ενδιάμεσες εκπτώσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας λέει ότι τα καταστήματα έχουν επάρκεια ποιοτικών προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

«Αισιοδοξούμε, παρόλο το αρνητικό περιβάλλον που υπάρχει, ότι η αγοραστική διάθεση του καταναλωτή θα ανεβεί από τις προσφορές εντός του δεκαημέρου των εκπτώσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εδώ και δύο μήνες η κίνηση στην αγορά είναι ασθενική παρά την έξοδο από την επιτροπεία στο τέλος Αυγούστου. «Φαίνεται ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία παρά την όλη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Αυτό αποτυπώνεται και από τα σπρεντ που συνεχώς ανεβαίνουν και από το Χρηματιστήριο που πέφτει συνεχώς. Όταν υπάρχει πολιτική αστάθεια, το επιχειρείν δεν μπορεί να λειτουργήσει», σημειώνει ο ίδιος.

Επιπλέον η αγορά δεν κινήθηκε ικανοποιητικά και το καλοκαίρι. Σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι υπήρχε μία πτώση, ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις έκλεισαν με ζημία ύψους έως 20%.

«Προτεραιότητα του καταναλωτή είναι πάντοτε οι πληρωμές στις ΔΕΚΟ, όλες οι άλλες οικονομικές υποχρεώσεις και τα υπόλοιπα έπονται», επισήμανε ο ίδιος.

Εντούτοις, η αγορά του Αλμυρού είναι μία πολύ δυνατή αγορά, ανταγωνιστική και όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίοδο έτσι και τώρα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε να αντεπεξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις του καταναλωτή. «Ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε το μερίδιο της αγοράς που μας αναλογεί», λέει ο ίδιος.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού συνεχίζει από κοινού με τη δημοτική αρχή τις προσπάθειες για τη δημιουργία Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου.

Ο Σύλλογος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 44 αιτήσεις και συνεχίζει τις επαφές με τους επαγγελματίες του κλάδου ώστε τα όρια του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου να διευρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. «Και σε αυτή μας την προσπάθεια ελπίζουμε ότι επαγγελματίες θα συνειδητοποιήσουν τα οφέλη και θα κινητοποιηθούν», λέει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Αλμυρού εξετάζει το ανοικτό κέντρο εμπορίου να δημιουργηθεί στις εξής οδούς: Ερμού (από Όθρυος μέχρι Αεροπόρου Φατμελή), Αθηνάς (από Ερμού έως Βασ. Γεωργίου), Βασιλέως Γεωργίου (από Αθηνάς έως Μιχοπούλου), Αγοράς, Γρηγοριάδου, Αθηνών (από Μιτάκου έως 17ης Αυγούστου) και Όθρυος (από Ερμού έως Μπαλταζή).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου