ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαμαρτυρία για την καθαριότητα της γύρω περιοχής από το παζάρι

διαμαρτυρία-για-την-καθαριότητα-της-γ-760542

Ανυπόφορη ήταν η περασμένη εβδομάδα που λειτουργούσε η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού για τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών Αγίων Αναργύρων, την περιοχή που βρίσκεται δίπλα από το παζάρι.

Κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι επικράτησαν απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας, ενώ είχαν προτείνει τη λήψη ορισμένων μέτρων τα οποία δεν θα κόστιζαν στη Δημοτική Αρχή παρά 100 – 200 ευρώ.

Αναλυτικά ο κάτοικος της περιοχής Θεόδωρος Μουστάκας σε επιστολή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέρει τα εξής:

«Επιτέλους η πλέον βρόμικη εβδομάδα από θέμα δημόσιας υγείας τελείωσε. Πρέπει η Δημοτική Αρχή Αλμυρού να μην αισθάνεται υπερήφανη για την υποβάθμιση των εργατικών κατοικιών Αγίων Αναργύρων Αλμυρού ως προς τους τηρούμενους όρους και συνθήκες υγιεινής.

Αν και ζητήσαμε κατά την έναρξη της εμποροπανήγυρης να ληφθούν δύο – τρία μέτρα όπως:

α) Τοποθέτηση μερικών λαμπτήρων ανάμεσα στα σπίτια μας και τον χώρο των ουρητηρίων της πανήγυρης.

β) Τοποθέτηση υφασμάτινου πλέγματος προς τα λουτρά και wc από τα σπίτια μας προς αυτά.

γ) Καθαρισμός των χώρων και πεζοδρομίων. Δεν έκανε απολύτως τίποτα λες και ήταν μεγάλο το κόστος της παρέμβασης το οποίο θα ήταν μόλις 100 – 200 ευρώ.

Ευτυχώς που κατά την εν λόγω εβδομάδα έβρεξε δύο ημέρες και ξεβρόμισε ο τόπος μπρος από τα σπίτια μας που χρησιμοποιούταν σαν υπαίθριο ουρητήριο από τους πανηγυρτζήδες Ρομά κ.λπ. Τέλος για ακόμη μία φορά επισημαίνω την ακαθάριστη περιοχή – πεζοδρόμια και δρόμους και τα σπασμένα και ακαθάριστα φρεάτια καθ’ ότι σε αρκετά φύτρωσαν μέσα θάμνοι και δέντρα συκιές κ.τ.λ.

Η Δημοτική Αρχή δεν κατάλαβε ότι ο Αλμυρός δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία, αλλά κάθε δρόμος ή σημείο της πόλης μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου