Θερινό σχολείο σε καταστήματα κράτησης νέων στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-08-27, 17:50:12
Θερινό σχολείο σε καταστήματα κράτησης νέων στη Μαγνησία

Ούτε το καλοκαίρι δεν αποχωρίστηκαν το σχολειό τους που γι’ αυτούς αποτελεί το μοναδικό «ανοιχτό παράθυρο» στον έξω κόσμο, οι έγκλειστοι νέοι και ανήλικοι στις φυλακές της Κασσαβέτειας και του Βόλου, αντίστοιχα. Από τον Ιούλιο ξεκίνησε το θερινό σχολείο που ζήτησαν οι ίδιοι οι μαθητές –έγκλειστοι μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα στο πλαίσιο της νέας σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα των θερινών σχολείων που στη Μαγνησία υλοποιείται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου είναι της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και γίνεται σε 14 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας με τη συμμετοχή 600 παιδιών.

Για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση μέσα από 80 προγράμματα που καλύπτουν ένα φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων από κηποτεχνική και δημιουργική γραφή έως ρομποτική και ανθρώπινα δικαιώματα, τα Θερινά Σχολεία κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου δίνουν διεξόδους σε νέους που βρέθηκαν κρατούμενοι και βιώνουν τη στέρηση της ελευθερίας.
Περισσότεροι από 80 εκπαιδευτές μέσα από το χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πρόγραμμα αγωνίζονται μαζί με περίπου 600 νέους και νέες εγκλείστους για την ψυχοκοινωνική επανένταξη για την καταπολέμηση του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης. Για μια δεύτερη ευκαιρία, δικαίωμα στην οποία πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αξιολογείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη δεκαετή Στρατηγική για την ενδυνάμωση των νέων «Νεολαία ΄17-΄27» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα καθώς και στα Σ.Δ.Ε. των Καταστημάτων Κράτησης Λάρισας, Νιγρίτας, Τρικάλων, Δομοκού, Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, το Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, το Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και τα Καταστήματα Κράτησης Ελεώνα Θηβών, Κω, Χίου, Γρεβενών και Πατρών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=