ΑΛΜΥΡΟΣ

Η στέγαση των Υπηρεσιών και Αντιδημάρχων

η-στέγαση-των-υπηρεσιών-και-αντιδημάρ-851206

Νέα δεδομένα και χωροταξικές αλλαγές φέρνει ο Καλλικράτης στο νέο Δήμο Αλμυρού καθώς θα επέλθουν αλλαγές στη στέγαση των Υπηρεσιών στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των Αντιδημαρχιών από το κτήριο του Δημαρχείου.

Αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται τα σχέδια και σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις που υπάρχουν οι αλλαγές είναι απαραίτητες, για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα που δημιουργούνται μέσα από τον Καλλικράτη.

Ειδικότερα η Δημοτική Αρχή εξετάζει την χρήση και αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων που σήμερα λειτουργούν με άλλες χρήσεις, όπως είναι για παράδειγμα το κτήριο του ΚΑΠΗ στη θέση «Πλατάνια», το οποίο έχει συνολικό εμβαδό 500 τ.μ.

Στο συγκεκριμένο κτήριο προβλέπεται να μεταφερθούν δύο Αντιδημαρχίες. Πρόκειται για τον Αντιδήμαρχο Ηλία Τσαμπίρα που έχει αναλάβει την Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαϊωάννου που έχει αναλάβει καθήκοντα Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειωθεί πως για την μετακίνηση των Υπηρεσιών θα απαιτηθούν και οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες θα καταστήσουν το κτήριο λειτουργικό. Παράλληλα η Πολεοδομία, που μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 η Νομαρχία το μίσθωνε και έδινε ενοίκιο σε ιδιώτη, θα μετεγκατασταθεί στο κτήριο του ΚΑΠΗ, ώστε ο Δήμος Αλμυρού να γλυτώσει το ενοίκιο.

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης ο Θανάσης Σαρρής θα εγκατασταθεί στο κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας και θα συνεχίσει η μίσθωση του κτηρίου από ιδιώτη.

Σε ό,τι αφορά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κώστα Παπαδογιάννη, θα εγκατασταθεί στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού, όπου πιθανότατα θα στεγασθεί εκεί και η Επιχείρηση Πολιτισμού.

Με τους παραπάνω προγραμματισμούς ουσιαστικά στο Δημαρχείο απομένει να στεγάζονται μόνο οι Οικονομικές και Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου, το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αλλά και του Γενικού Γραμματέα. Να αναφερθεί τέλος πως προβλέπεται και η λειτουργία Γραφείου Αντιπολίτευσης στο Δημαρχείο Αλμυρού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου