ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναβλήθηκε η έγκριση για τη νέα πρόσβαση στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

αναβλήθηκε-η-έγκριση-για-τη-νέα-πρόσβα-783447

Αναβλήθηκε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού η έγκριση της πρότασης για τη δημιουργία νέας πρόσβασης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, για το πολιτικό αεροδρόμιο. Το αίτημα έχει τεθεί από τεχνικούς συμβούλους του επενδυτικού σχήματος για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδομής υποστήριξης αεροπορικών μέσων στην περίμετρο του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.

Πρόκειται για την εταιρεία Apella, η οποία δραστηριοποιείται σε βιομηχανικές κατασκευές αεροσκαφών και στα σχέδιά της είναι να προχωρήσει σε επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας επισκευής και συντήρησης δίπλα από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στον Αλμυρό, σε έκταση 40 στρεμμάτων.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι του επενδυτικού σχήματος που θα υλοποιήσει την επένδυση της Apella με έγγραφό τους προς τη δημοτική αρχή Αλμυρού αιτήθηκαν την άμεση πρόσβαση στο πολιτικό αεροδρόμιο, ώστε να καταστεί εφικτός και αποτελεσματικός ο έλεγχος των αεροσκαφών.

Το θέμα συζητήθηκε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για την πρόταση και συγκεκριμένα τα τοπογραφικά διαγράμματα και άλλα έγγραφα του φακέλου.

Το Σώμα αποφάσισε να αναβάλει την έγκριση της πρότασης με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο θα πρέπει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση.

Η δημιουργία της νέας πρόσβασης θα έρθει έτσι εκ νέου προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στο επόμενο διάστημα, ίσως την ερχόμενη εβδομάδα.

Αλλα θέματα

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού όλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα με εξαίρεση δύο: την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την προμήθεια τριών μεταχειρισμένων κοινών μη ανατρεπόμενων φορτηγών οχημάτων.

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ενέκριναν την αναμόρφωση, με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν εγκρίνει και το τεχνικό πρόγραμμα.

Αντίστοιχα, για την προμήθεια των φορτηγών αυτοκινήτων το σύνολο της αντιπολίτευσης με εξαίρεση την παράταξη «Όλοι μαζί – Νέα Πορεία» του Κώστα Κρανά αντέτεινε ότι ο δήμος έχει ανάγκη από καινούργια μηχανήματα και όχι μεταχειρισμένα που παρουσιάζουν βλάβες και απαιτούν μεγάλο κόστος συντήρησης.

Η προμήθεια των φορτηγών εγκρίθηκε από την ομάδα πλειοψηφίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Σώμα, η προμήθεια των φορτηγών που θα αξιοποιηθούν από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης είναι προϋπολογισμού 54.000 ευρώ. Το επόμενο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή θα προκηρύξει ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου