ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργα 1 εκατ. € για ασφαλτοστρώσεις στον Αλμυρό

εργα-1-εκατ-e-για-ασφαλτοστρώσεις-στον-α-785072

Θετικά νέα έφτασαν την Παρασκευή στον Δήμο Αλμυρού. Η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε πίστωση ύψους 1 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις δρόμων. Η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για την απόφαση με μεγάλη ικανοποίηση.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν μεγάλες παρεμβάσεις. Η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει την υλοποίηση τουλάχιστον τριών έργων.

Προτεραιότητά της αποτελεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου από Ευξεινούπολη έως Ζερέλια. Η παρέμβαση για την προβολή και ανάδειξη των λιμνών Ζερέλια θα ολοκληρωθεί.

Οι λίμνες Ζερέλια όπως είναι γνωστό είναι δύο, κυκλικού σχήματος, και βρίσκονται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 2,5 χλμ από το Δ.Δ. Ευξεινούπολης, σε υψόμετρο 130 μέτρων από τη θάλασσα, στους βόρειους πρόποδες της Όθρυος.

Ανατολικά της μεγάλης λίμνης υπάρχει μικρός γήλοφος (μαγούλα). Εκεί έχει εντοπιστεί προϊστορικός οικισμός ο οποίος κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τις αρχές της Μέσης Νεολιθικής (5.800-5.300 π.Χ.) και συνέχισε να κατοικείται κατά την Εποχή του Χαλκού και τα ιστορικά χρόνια.

Η ιδιαιτερότητα των λιμνών οφείλεται στη μετεωριτική τους προέλευση.

Με τις παρεμβάσεις του Δήμου προβλήθηκε ιδιαίτερα το φυσικό κάλλος των λιμνών και ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα στον επισκέπτη να αναπτύξει ήπιες δραστηριότητες αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Πέρυσι ολοκληρώθηκαν και τα έργα αποχέτευσης ομβρίων, ενώ η Δημοτική Αρχή είχε προτείνει την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου οδοποιίας της περιοχής.

Αλλα δύο έργα

Η πίστωση του 1 εκατ. ευρώ θα διαταθεί και για άλλα δύο σημαντικά έργα στην περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του να εντάξει στο ΕΣΠΑ έργο οδοποιίας στην περιοχή. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει να ασφαλτοστρώσει τον δρόμο που οδηγεί στη Μαγκανίτσα Αλμυρού και τη σύνδεση της Σούρπης με τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τρία πολύ σημαντικά έργα που απαιτούνταν να γίνουν για τον Αλμυρό εδώ και πολύ καιρό.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο

Σε συνεδρίαση συγκαλείται αύριο Δευτέρα στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Το Σώμα συνεδριάζει με δεκατρία θέματα συζήτησης. Θα συζητήσει για τη δημιουργία νέας πρόσβασης στον κρατικό αερολιμένα Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Μεταξύ άλλων, θα συζητήσει για αιτούμενες παρατάσεις στα έργα πυροπροστασίας και της αγροτικής οδοποιίας του Καλλικρατικού Δήμου, ενώ θα εξετάσει και ζητήματα που θέτουν επαγγελματίες – καταστηματάρχες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου