ΑΛΜΥΡΟΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκπτώσεις

με-το-βλέμμα-στραμμένο-στις-εκπτώσεις-851206

Μετά από μια ικανοποιητική εορταστική περίοδο οι έμποροι του Αλμυρού έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα στις εκπτώσεις που ξεκινούν σε μια εβδομάδα περίπου, ενώ ήδη γίνονται προσφορές και εκπτώσεις επί του ταμείου στα καταστήματα.

Ικανοποιημένοι από την κίνηση στην εμπορική αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι καταστηματάρχες του Αλμυρού και κυρίως όσοι διατηρούν επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης.

Οι περισσότεροι αποδίδουν την αυξημένη κίνηση στην δωροεπιταγή που μοιράστηκε φέτος στους Αλμυριώτες από τους καταστηματάρχες, καθώς με αυτό τον τρόπο οι δημότες είχαν την δυνατότητα να ψωνίσουν φτηνά από την αγορά.

«Η αγορά ζεστάθηκε λίγο για τις γιορτές και ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και οφείλεται κυρίως στα εκπτωτικά κουπόνια που μοιράσαμε στον κόσμο», αναφέρει ο κ. Μακανίκας.

Βέβαια η εορταστική περίοδος δεν κατάφερε να ισοσκελίσει την πτώση του τζίρου της προηγούμενης περιόδου, η οποία σε συνδυασμό με την δραματική μείωση στην κίνηση στην αγορά έφερε σε δυσχερή οικονομική θέση δεκάδες εμπόρους, ενώ οδήγησε και τις πρώτες επιχειρήσεις στο λουκέτο.

Σε ό,τι αφορά τις δωροεπιταγές πάντως που μοιράστηκαν μέσα στις γιορτές δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καταστηματάρχες που έδωσαν πάνω από 400 κουπόνια και έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Πάντως η εκπτωτική δωροεπιταγή θα είναι σε ισχύ μέχρι και αύριο Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ενώ στις 15 του ίδιου μήνα έχει προγραμματιστεί να ανοίξει η αυλαία των καθιερωμένων χειμερινών εκπτώσεων αν και ήδη στα καταστήματα γίνονται προσφορές και εκπτώσεις επί του ταμείου, όπως άλλωστε γινόταν και καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

«Και στις γιορτές κάναμε εκπτώσεις μικρές σε όποιον ψώνιζε, ενώ ακόμα και τώρα το διάστημα πριν τις εκπτώσεις συνεχίζουμε να κάνουμε ευκολίες και προσφορές για να κρατήσουμε τον κόσμο. Πάντως και με τις εκπτώσεις τώρα θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η κίνηση και ότι ο κόσμος θα ψωνίσει και θα είναι και μια ευκαιρία για εμάς να ανακάμψουμε λίγο από το δύσκολο χειμώνα που περάσαμε και τις δύσκολες μέρες που έρχονται», τονίζει ο κ. Μακανίκας.

Νέο Διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο

Στα μέσα του Ιανουαρίου αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Προεδρείου της Ένωσης, ενώ υπάρχουν και κάποια μέλη της που επιθυμούν -και έχουν δημιουργήσει ήδη έναν πυρήνα- για τη σύσταση νέου αμιγούς Εμπορικού Συλλόγου, ώστε να διαχωριστούν από τους Επαγγελματοβιοτέχνες, όπως έκανε ήδη πριν μερικά χρόνια ο κλάδος της εστίασης – διασκέδασης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου