Επίσκεψη Χρ. Μπουκώρου στην Κτηματική Υπηρεσία για την επένδυση στις Νηές

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-13, 15:38:31
Επίσκεψη Χρ. Μπουκώρου στην Κτηματική Υπηρεσία για την επένδυση στις Νηές

Την Κτηματική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του βουλευτή για την τουριστική επένδυση στις Νηές της Σούρπης.

Δεδομένου ότι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων έχει αναπέμψει στην Κτηματική Υπηρεσία του Βόλου την εξέταση της υπόθεσης με συγκεκριμένα ερωτήματα, το επίκεντρο των εξελίξεων εντοπίζεται στην εδώ υπηρεσία.

Η προϊσταμένη της Κτηματική Υπηρεσίας κ. Μαρία Τραχανατζή ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή Μαγνησίας για την υπόθεση και δήλωσε ότι η υπηρεσία βρίσκεται στη φάση συλλογής στοιχείων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής στις Νηές. Ο βουλευτής από την πλευρά του επεσήμανε στην προϊσταμένη της υπηρεσίας, ότι πρόκειται για μια επένδυση που αφορά σε μεγάλο βαθμό την τοπική τουριστική ανάπτυξη και το σύνολο μιας κοινωνίας, η οποία μαστίζεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας.

Ο βουλευτής, μετά τη συνάντηση, διαπίστωσε ότι το θέμα της επένδυσης στις Νηές βρίσκεται σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση, με δεδομένο ότι έχουν ανακύψει σημαντικά στοιχεία περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και στο πλαίσιο της δικαστικής  προδικασίας.  Τούτη την ώρα, επεσήμανε ο Χρήστος Μπουκώρος, είναι απολύτως αναγκαίο οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε με το τελευταίο του έγγραφο το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων προς την Κτηματική Υπηρεσία του Βόλου. Ταυτόχρονα όμως, τόσο η Μητρόπολη Δημητριάδος όσο και οι επενδυτές είναι αναγκαίο να προσκομίσουν όλα τα νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει.

Είναι δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας μετά από τόσα χρόνια να πληροφορηθεί οριστικά και τελεσίδικα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης και κατ’ επέκταση να λάβει απάντηση στο ερώτημα, αν μπορεί ή όχι να γίνει αυτή η επένδυση.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος διαπίστωσε την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών για επιτάχυνση  των διοικητικών διαδικασιών, αφού πρόκειται για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε υπηρεσιακό επίπεδο από το 2012. «Ας αναλάβει τις ευθύνες για την αναπτυξιακή υστέρηση της Μαγνησίας η σημερινή κυβέρνηση», υπογράμμισε, καταλήγοντας με την άποψη ότι η συγκεκριμένη επένδυση, αφορά στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της χερσαίας Μαγνησίας, του Πηλίου και κυρίως του πολιτικού αεροδρομίου της περιοχής μας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=