ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέα πνοή στην τοπική οικονομία θα δώσει η εφαρμογή του Γ.Π.Σ. Αλμυρού

νέα-πνοή-στην-τοπική-οικονομία-θα-δώσε-821953

Με κύριο θέμα συζήτησης την «Έγκριση Αναθεώρησης – Επέκτασης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Αλμυρού, Ν. Μαγνησίας», συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού την Τρίτη 15 Μαΐου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσωπούμενο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.κ. Βασίλειο Καραλή {μέλος και της Δ.Ε.} και Κωνσταντίνο Πανταζώνα.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τόνισε ιδιαίτερα, μέσω των δύο μελών του Δ.Σ., τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του Αλμυρού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα η γεωγραφική θέση του Αλμυρού είναι άκρως αξιοποιήσιμη καθώς βρίσκεται σε ίση απόσταση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίπλα από τον Αλμυρό διέρχεται η Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ η περιοχή διαθέτει αεροδρόμιο και λιμάνι, ενώ περικλείεται τόσο από ορεινό όγκο όσο και από πεδιάδες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας: «το ΓΠΣ υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και από φορείς και ευελπιστούμε να γίνει σύντομα νόμος του κράτους προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα ώστε να συμβάλει στην ορθολογική χρήση της ευρύτερης περιοχής. Σημαντικό ζήτημα αποτελεί η διαμόρφωση χώρων που να αναδεικνύουν την παραγωγική φύση του Αλμυρού με οριοθέτηση χώρων χαμηλής-υψηλής έκθεσης, οριοθέτηση χώρων logistics, η διαμόρφωση χώρων όσον αφορά την ορθολογική χρήση γης, η οριοθέτηση κτηνοτροφικών χώρων για τη βελτίωση του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η οριστική οριοθέτηση της ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού.

Η εφαρμογή του Γ.Π.Σ. θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του Αλμυρού, θα δώσει νέα πνοή στην τοπική οικονομία, θα προσελκύσει νέους επενδυτές και θα προβάλει την επιχειρηματικότητα στην επαρχία του Αλμυρού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου