Πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-18, 14:40:44
Πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, τιμά η Εκκλησία την Κυριακή 20 Μαϊου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στο τέλος του Εσπερινού θα ακολουθήσει λιτανεία στους δρόμους της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει. Στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, στο πλαίσιο της Πανηγύρεως, θα φιλοξενηθεί η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Φαναρίου, από την Παρασκευή 20 έως την Δευτέρα 21 Μαϊου.

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζει και ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός του Βόλου. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Παράκληση του Αγίου Νικολάου. Στις 6μ.μ. θα ψαλεί ο Αναστάσιμος Εσπερινός και ανήμερα της εορτής πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=