ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταδικαστικές αποφάσεις για την υπόθεση Κοντούλη

καταδικαστικές-αποφάσεις-για-την-υπό-11289

Καθείρξεις από εφτά έως εννέα χρόνια επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στους τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για τις περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, χωρίς από τότε να δώσει σημεία ζωής.

Χθες στις 6 το απόγευμα η πολύκροτη δίκη ολοκληρώθηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την πρόταση του εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών τον έναν κατηγορούμενο επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ένοχο για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ενώ τον αθώωσε από τις κατηγορίες της απάτης σε βάρος του δημοσίου και από δύο υπεξαιρέσεις.

Ακόμη, καταδίκασε και τον δεύτερο κατηγορούμενο επιχειρηματία σε κάθειρξη εφτά ετών για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ενώ τον έκρινε αθώο για την απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Ένοχος κρίθηκε και ο γιατρός, ο οποίος καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια κάθειρξη με τις ίδιες κατηγορίες.

Οι καθείρξεις επιβλήθηκαν με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο δικηγόρος, ο έμπορος και η μεσίτρια, κρίθηκαν αθώοι παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση μόνο του δικηγόρου.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή σχεδόν του συνόλου των κατηγορουμένων (εξαιρουμένου του δικηγόρου), υιοθετώντας το παραπεμπτικό βούλευμα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, είχαν μεταβιβάσει έξι ακίνητα της Κοντούλη στην κατοχή τους βάσει ενός πλαστού πληρεξουσίου. Επρόκειτο για αγροτεμάχια στην περιοχή της Αμαλιάπολης συνολικής έκτασης εκατό στρεμμάτων, οι μεταβιβάσεις των οποίων έγιναν ενώ η καθηγήτρια μπαλέτου είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Οι «ύποπτες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης, με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού, που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη, ξεκίνησαν από το 2004 και συνεχίστηκαν έως και το 2007.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, το λάθος της καθηγήτριας μπαλέτου φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Έπεσε μ’ αυτόν τον τρόπο στην παγίδα που της έστησε ο επιχειρηματίας παριστάνοντας τον φίλο της, και στη συνέχεια την εμφάνιζαν τρελή και ανάπηρη.

Μετά τη δίκη οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου