ΑΛΜΥΡΟΣ

Τέταρτη πόλη σε ναρκωτικά ο Αλμυρός

τέταρτη-πόλη-σε-ναρκωτικά-ο-αλμυρός-475187

Τα ναρκωτικά αποτελούν ένα από τα πρωταρχικά προβλήματα στην επαρχία Αλμυρού, ενώ τη στιγμή που η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε χρήση ηρωίνης ο Αλμυρός κρατά σθεναρά την τέταρτη θέση στην κατάταξη!

Για το λόγο αυτό το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού διοργανώνει την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα στην καφετέρια «Αρχοντικό» στο Κουρί εκδήλωση – συζήτηση με το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και το τι πρέπει να γίνει μέσω του Αντιναρκωτικού Μετώπου απέναντι σε αυτή την λαίλαπα που μαστίζει τον τόπο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου Θανάσης Δημάκος «τα ναρκωτικά στην περιοχή μας αποτελούν πλέον μάστιγα και το κακό στην όλη υπόθεση είναι πως συνεχώς εξαπλώνεται».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα ατόμων που αρχίζουν την χρήση ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζουν συνεχή αύξηση και σημειώνει ότι «ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα η αύξηση είναι μπορώ να πω ακόμα και δραματική. Άλλωστε είναι πάρα πολλοί εκείνοι που μπροστά στα προβλήματα τους και την κρίση που μαστίζει την χώρα βρίσκουν μοναδική διέξοδο στα ναρκωτικά».

Ο κ. Δημάκος αναφέρει πως δεν ήταν λίγοι οι θάνατοι που προήλθαν στην ευρύτερη περιοχή από ναρκωτικά και τονίζει ότι «μόλις το καλοκαίρι χάσαμε έναν ακόμα συνάνθρωπο μας από ναρκωτικά στον Πτελεό. Βέβαια και το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαμε παρόμοια περιστατικά».

Ο πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου Αλμυρού αναφέρει ότι οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση ότι το πρόβλημα της εξάρτησης είναι πρόβλημα της διπλανής πόρτας και δεν ανησυχούμε. Ωστόσο είναι πρόβλημα όλων μας καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να το αντιμετωπίσουμε και με δικούς μας ανθρώπους.

Ο κ. Δημάκος δίνει και μια άλλη διάσταση του ζητήματος αυτής της διακίνησης των ουσιών. «Πώς να καταπολεμηθεί αυτή η μάστιγα, όταν στον Αλμυρό οι διακινητές κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς κανένα πρόβλημα;» με το πρόβλημα συγχρόνως να γιγαντώνεται και τους θανάτους να διαδέχεται ο ένας τον άλλο.

«Αυτά είναι που θέλουμε να συζητήσουμε και να βάλουμε επί τάπητος και να δούμε τι κινήσεις έχουμε κάνει και τι μπορούμε να κάνουμε στο άμεσο μέλλον. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Δημάκος.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου