ΑΛΜΥΡΟΣ

Πυρά Εσερίδη κατά Χατζηκυριάκου

πυρά-εσερίδη-κατά-χατζηκυριάκου-95987

Δριμεία επίθεση κατά της πρώην δημοτικής αρχής Αλμυρού και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, στην εκδήλωση για τον απολογισμό έργου στο Πολιτιστικό Κέντρο, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο κ. Εσερίδης απάντησε, μία προς μία, στις κατηγορίες που του επιρρίπτει η αντιπολίτευση, ενώ κατήγγειλε σοβαρές παρατυπίες στο ταμείο του δήμου, τροποποίηση του ισολογισμού των ετών 2011 και 2012, και είπε ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα από τους ορκωτούς λογιστές.

Για το τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου επισήμανε ότι αυτό κόστιζε 5.000 ευρώ. «Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τον πρώτο πολίτη. Αυτοί μας άφησαν 30.000 απλήρωτα τραπέζια με αποφάσεις δικαστηρίων» αντέταξε στις αναφορές περί σπατάλης χρημάτων του δήμου.

Επίσης, επισήμανε ότι σήμερα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού είναι κόστους 20.000 ευρώ, ενώ μόνο το 2008 είχαν κοστίσει 136.000 ευρώ.

Απαντώντας στην καταγγελία περί κατάτμησης έργου, ο κ. Εσερίδης είπε ότι επρόκειτο για έργο ύδρευσης σε Ευξεινούπολη και Κρόκιο που κόστισε μόλις 16.000 ευρώ. Εντούτοις, «προσέφυγαν στον Επίτροπο. Δηλαδή έπρεπε να το φτιάξουμε με 180.000 ευρώ;» διερωτήθηκε.

Στο «λάθος» που κατηγορήθηκε ότι έκανε για την κοπή ξύλων, επισήμανε ότι «το Κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου είναι πάντοτε γεμάτο. Εκεί πηγαίνουν τα ξύλα αλλά και διατακτικές σε όλους τους ιερείς με έναν όρο: Η διανομή των τροφίμων θα γίνεται από την εκκλησία χωρίς την παρέμβαση κανενός αιρετού» ανέφερε.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα για να καταγγέλλονται. Υποδηλώνουν μίσος» συνέχισε ο ίδιος.

«Ο δήμος πλήρωσε 314.000 ευρώ μετά από αποφάσεις δικαστηρίων για έργα που έγιναν επί δημαρχίας Χατζηκυριάκου χωρίς μελέτες, χωρίς παραλαβή, με προφορική συμφωνία», επισήμανε.

Ο κ. Εσερίδης ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμόσει όλα όσα δεσμεύτηκε χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος. «Για εμάς προέχει να πούμε αλήθειες. Όχι να είμαστε ευχάριστοι», εξήγησε.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον τρόπο διοίκησης του δήμου από τότε που η νυν δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα.

«Είμαστε παρόντες όλοι καθημερινά στον δήμο και έχουμε ανοιχτές τις πόρτες μας. Κρατούμε χαμηλό προφίλ. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα βρίσκαμε» ανέφερε.

Ο κ. Εσερίδης είπε ότι υπήρχαν υπάλληλοι με ναπολεόντεια συμπεριφορά, που δεν τηρούσαν το ωράριο.

Ειδική αναφορά έκανε και στο ΚΑΠΗ και υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή βρήκε έλλειμμα ύψους 27.000 ευρώ. «Τα έσοδα του δήμου είχαν φτάσει στις 2.000 ευρώ από 20.000 ευρώ που ήταν κάποτε, ενώ τα έξοδα ήταν 70.000 ευρώ. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν κατάλαβε τίποτα;» διερωτήθηκε.

Ακολούθως ανέπτυξε το έργο της δημοτικής αρχής για τις αθλητικές εκδηλώσεις, τα νέα και συνεχιζόμενα έργα. Τόνισε ότι υπάρχει νοικοκύρεμα στον δήμο και έσοδα ύψους 2,9 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου