ΑΛΜΥΡΟΣ

Η τετράφωνη μικτή χορωδία Αλμυρού στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πανοράματος Θεσσαλονίκης

η-τετράφωνη-μικτή-χορωδία-αλμυρού-στο-4-101210

Η Τετράφωνη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, συνεχίζει με επιτυχία τις εμφανίσεις της σε μεγάλα Χορωδιακά Φεστιβάλ, έχοντας πάντα στο πλευρό της τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού, να εκπροσωπεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας στα ευρύτερα μουσικά δρώμενα της υπόλοιπης Ελλάδας, παράγοντας ταυτόχρονα σημαντικό έργο πολιτισμού μέσω της Χορωδιακής Μουσικής.

Μετά λοιπόν και τη σημαντική εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2017, επιλέχτηκε ανάμεσα σε αρκετές υποψήφιες χορωδίες να συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία από τις λίγες μεγάλες Χορωδιακές Διοργανώσεις διάρκειας 3 ημερών, (από Παρασκευή έως και Κυριακή) λόγω των δύσκολων πια οικονομικών καταστάσεων που έχουν επηρεάσει έντονα και το κομμάτι του Πολιτισμού.

Στο Φεστιβάλ, πρόκειται να παρουσιαστούν και να φιλοξενηθούν χορωδίες από την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό, ενώ διοργανώτρια αρχή είναι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η Μικτή Χορωδία Αλμυρού θα παρουσιαστεί την 3η ημέρα του Φεστιβάλ την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 7.30μμ σε ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο πρόγραμμα, υπό την Διδασκαλία και Διεύθυνση της Μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή, ενώ το μουσικό κομμάτι συνοδείας της έχουν αναλάβει για ακόμα μια φορά με επιτυχία καταξιωμένοι μουσικοί, όπως η Φρόσω Γαρδικλή στο Πιάνο, ο Άκης (Στέργιος) Μπουκουβάλας στην Κιθάρα και ο Γιώργος Σταμούλης στο Μπουζούκι.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα της Μικτής Χορωδίας θα είναι πολύ πλούσιο και σημαντικό και κατά τους υπόλοιπους μήνες τόσο με εμφανίσεις σε εκδηλώσεις εντός του Δήμου όσο και σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και ενδεχόμενα και στο εξωτερικό τα οποία θα παρουσιαστούν στην συνέχεια.

Κρατώντας δε σταθερά την παράδοση και συμμετέχοντας ενεργά και στο Εκκλησιαστικό κομμάτι, θα ψάλλει στους Δ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ φιλοξενούμενη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου