ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε δικαστική διαμάχη με την υποθηκοφύλακα Αλμυρού

σε-δικαστική-διαμάχη-με-την-υποθηκοφύ-104778

Απορρίφτηκε το αίτημα της δημοτικής αρχής Αλμυρού για τη μεταγραφή της απόφασης του συμβουλίου, σχετικά με τη δωρεά ακινήτου στη συνοικία Άγιος Νικόλαος στον Τοπικό Σύνδεσμο Προσκοπισμού, στα Βιβλία Μεταγραφών στο Υποθηκοφυλακείο Αλμυρού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού είχε αποφασίσει την ανάκληση της δωρεάς, κρίνοντας ότι το ακίνητο δεν αξιοποιήθηκε με τους όρους που διατέθηκε, καθώς χρησιμοποιήθηκε για ίδιον όφελος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και όχι του Συνδέσμου Προσκοπισμού Αλμυρού.

Εξουσιοδότησε λοιπόν τον δήμαρχο Αλμυρού για να προχωρήσει τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, μία από τις οποίες ήταν και η μεταγραφή της απόφασης της δωρεάς. Η υποθηκοφύλακας Αλμυρού όμως δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η δημοτική αρχή κατέφυγε τότε στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού προκειμένου να διατάξει το δικαστήριο τη μεταγραφή της απόφασης.

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως την Πέμπτη.

Η Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε ομόφωνα στον δικηγόρο του δήμου, Αλέξανδρο Κοσμά, να εκπροσωπήσει στο δικαστήριο τη δημοτική αρχή την Παρασκευή και να ασκήσει και κάθε ένδικο μέσο ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης. H συζήτηση της υπόθεσης έγινε στην εκούσια διαδικασία, και το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση.

Ο Δήμος Αλμυρού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε το 1956 να δωρίσει το επίμαχο ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης του Αλμυρού στη συνοικία «Άγιος Νικόλαος» στον Σύνδεσμο Προσκοπισμού Αλμυρού.

Στόχος της δημοτικής αρχής Αλμυρού ήταν η ενθάρρυνση ανάπτυξης κοινωφελούς δράσης, κάτι που αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις της απόφασης του συμβουλίου, βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε και η μεταγραφή του ακινήτου στα Βιβλία Μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αλμυρού τον Δεκέμβριο του 1956.

Εντούτοις, οι όροι αυτοί δεν τηρήθηκαν, καθώς ο Σύνδεσμος Προσκοπισμού Αλμυρού έχει πέραν της εικοσαετίας (περί της τριακονταετίας) να παρουσιάσει οποιαδήποτε δράση, και επιπλέον η κεντρική διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων εκμεταλλευόταν το ακίνητο αυτό προ ίδιον οικονομικό όφελος εκμισθώνοντάς το σε τρίτον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου