Αύριο Δευτέρα η δίκη για την περιουσία Κοντούλη

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-25, 08:27:05
Αύριο Δευτέρα η δίκη για την περιουσία Κοντούλη

Μετά από έξι αναβολές στο ακροατήριο η υπόθεση

Μετά από δεκαπέντε χρόνια από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της εύπορης ηλικιωμένης από την Αμαλιάπολη, της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, ανεβαίνει αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στην περιουσία της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη λυθεί ο γρίφος ως προς το τι πραγματικά της συνέβη

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι συνολικά έξι άτομα, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας, μία μεσίτρια και ένας ακόμη επιχειρηματίας. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, τη υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Για την μυστηριώδη εξαφάνιση έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο εισαγγελικές έρευνες. Η πρώτη είχε τεθεί στο αρχείο το 2009 διότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Η δεύτερη πήρε άλλη τροπή, καθώς νέα στοιχεία είχαν έρθει στο φως της επιφάνειας.

Η οικογένεια της εύπορης ηλικιωμένης, της Μαριάννας Κουντούλη (τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ανεξήγητα ενώ είχε απομονωθεί από τους συγγενείς και φίλους, και είχε μετακομίσει το 2002 στην Αμαλιάπολη Αλμυρού στο εξοχικό της), και συγκεκριμένα η ετεροθαλής αδερφή της, η Ελένη Βέρου, συνεχίζει να «πιέζει» για να διαλευκανθεί τι συνέβη.

Η δίκη εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο και δεν θα υπάρξουν προσκόμματα, καθώς ήδη έχουν δοθεί έξι αναβολές.


Από το 2010 «τρέχει» η υπόθεση

Η υπόθεση με τις μεταβιβάσεις ακινήτων είχε εισαχθεί στην κύρια ανάκριση τον Φεβρουάριο του 2010, μετά από μία ακόμη αναφορά που είχε καταθέσει η ετεροθαλής αδερφή, αλλά και τις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες της υπόθεσης που είχε φέρει στην επιφάνεια η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ».

Μέχρι η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης είχαν διενεργηθεί τουλάχιστον δύο εισαγγελικές έρευνες. Η πρώτη είχε τεθεί στο αρχείο το 2009 διότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Στην πορεία η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Νέα στοιχεία είχαν έρθει στο φως.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

 

Σχετικά άρθρα:

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=