ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενταση μεταξύ Χατζηκυριάκου και Εσερίδη

ενταση-μεταξύ-χατζηκυριάκου-και-εσερ-138843

Εντονο φραστικό επεισόδιο σημάδεψε την Πέμπτη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, με τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής ζήτησε ενημέρωση από υπηρεσιακό παράγοντα για το εάν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία να χαρακτηρίζεται ατομική επιχείρηση ως εποχιακή, για σχετικό θέμα συζήτησης. Ο κ. Χατζηκυριάκος πήρε τον λόγο και διακόπτοντας τον αντιδήμαρχο άρχισε να ζητά επιτακτικά από τον κ. Μακρή να τοποθετηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως ότι έπρεπε να ήταν προετοιμασμένος και να μην κάνει ερωτήσεις.

Ο κ. Μακρής αντέδρασε σφόδρα ενοχλημένος που δεν του επιτράπηκε να ολοκληρώσει και να ζητήσει αναβολή συζήτησης του θέματος, με τη συνεδρίαση του Σώματος να τινάσσεται προς στιγμήν στον αέρα.

«Ποιος είσαι εσύ;» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Χατζηκυριάκο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού Νίκος Καλλές, παίρνοντας τον λόγο, με τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη να υποστηρίζει τη θέση της δημοτικής αρχής ότι η συζήτηση του θέματος έπρεπε να αναβληθεί ελλείψει εισήγησης της αρμόδιας υπαλλήλου.

Σε βαρείς χαρακτηρισμούς προχώρησε ανταπαντώντας ο κ. Χατζηκυριάκος και κοσμητικά επίθετα εναντίον του κ. Εσερίδη, ο οποίος εξανέστη και προειδοποίησε ότι θα καλέσει την αστυνομία.

Τελικά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε και συνεχίστηκε μετά από λίγη ώρα, με το Σώμα να αποσύρει το επίμαχο θέμα από την ημερήσια διάταξη σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου.

Το συμβούλιο ενέκρινε ακολούθως ομόφωνα τη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Οι είκοσι τέσσερις συνολικά προσλήψεις (δεκαεφτά στο Ωδείο, πέντε στις Τεχνικές Υπηρεσίες και δύο για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους») εγκρίθηκαν ομόφωνα, όπως και το μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανάπτυξη βοτανικού κήπου.

Μεταξύ άλλων, το συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας «Όλοι μαζί – Νέα Πορεία», Κώστα Κρανά, να μη γίνει δεκτή η απόφαση του Δήμου Βόλου για τη μεταφορά της δραστηριότητας του σκραπ στο Τσιγκέλι Αλμυρού από το εμπορικό λιμάνι Βόλου, με την ομάδα πλειοψηφίας και τις παρατάξεις μειοψηφίας να συνταυτίζονται.

Το θέμα που ανέκυψε, τέλος, με το αίτημα παραχώρησης του δημοτικού σχολείου Κοκκωτών ή κοινοτικού κτιρίου για τη λειτουργία χώρου ως καφενείου, απορρίφτηκε με το αιτιολογικό ότι στα επίμαχα κτίρια δεν προβλέπεται η ανάπτυξη τέτοιου είδους χρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου