ΑΛΜΥΡΟΣ

Διακόσιοι άποροι ωφελήθηκαν από το ΤΕΒΑ στον Δήμο Αλμυρού

διακόσιοι-άποροι-ωφελήθηκαν-από-το-τε-162336

Διακόσιοι άποροι ωφελήθηκαν από το ΤΕΒΑ στον Δήμο Αλμυρού

Δεκάδες άποροι, 200 στο σύνολο, ωφελήθηκαν από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ) την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο Δήμος Αλμυρού διένειμε επί δύο μέρες τρόφιμα σε πολλές άπορες οικογένειες – δικαιούχους του ΤΕΒΑ, ενώ τρόφιμα διανεμήθηκαν και από τους ιερούς ναούς Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό.

Μία τετραμελής οικογένεια άπορων ενδεικτικά ενισχύθηκε με δέκα κοτόπουλα, εννέα τεμάχια φέτας, δεκαπέντε τεμάχια μοσχάρι και δεκάξι τεμάχια χοιρινού κρέατος.

Ο Δήμος Αλμυρού στηρίζει με σύμπραξη τη δράση του ΤΕΒΑ που υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, και συνδυάζει μέτρα που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων, και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η ενίσχυση όμως των κοινωνικά αδύναμων ομάδων από τον Δήμο Αλμυρού δεν σταμάτησε εδώ. Η δημοτική αρχή διένειμε με δικά της έξοδα 24 τόνους πορτοκάλια, ενώ ενίσχυσε τους άπορους με κουπόνια, για αγορά προϊόντων συνολικής αξίας 50 ευρώ, τα οποία ήταν δωρεά πολυκαταστημάτων.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, παιδείας και πολιτισμού, Χρήστος Γλιάτης, ενημέρωσε ότι παράλληλα με τις προαναφερόμενες δράσεις η κοινωνική συνδρομή του δήμου είναι διαρκής με τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα».

Οι κοινωνικές δομές φροντίζουν καθημερινά αρκετές οικογένειες στην περιοχή του Αλμυρού που βιώνουν την οικονομική κρίση με το χειρότερο πρόσωπό της και χρήζουν βοήθειας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου εξυπηρετούν περίπου 300 οικογένειες από τις δομές που λειτουργούν στον δήμο, και συγκεκριμένα: 80 από τη «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας», 120 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Αλμυρού», 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Σούρπης» και 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Πτελεού».

Οι παραπάνω δομές είναι στελεχωμένες από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτριες και οικιακούς βοηθούς, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με εχεμύθεια και απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

Παράλληλα στα γραφεία, γίνονται αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά υλοποιούνται και δράσεις όπως το ΤΕΒΑ, με διανομή τροφίμων στους δικαιούχους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου