ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπήρξε κινητικότητα στην αγορά του Αλμυρού, αλλά…

υπήρξε-κινητικότητα-στην-αγορά-του-αλ-170757

Οι εκδηλώσεις για τις εορτές των Χριστουγέννων που διοργανώθηκαν από κοινού από τη δημοτική αρχή Αλμυρού και τους επαγγελματοβιοτέχνες, έδωσαν μία γιορτινή ατμόσφαιρα στην εμπορική αγορά και αύξησαν την κίνησή της, όμως η κίνηση αυτή δεν καθρεφτίστηκε στους τζίρους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας, λέει ότι οι εκδηλώσεις έφεραν μία προστιθέμενη αξία. Το καταναλωτικό κοινό έδειξε την προτίμηση που έχει στην ντόπια αγορά, όμως, επισημαίνει, φάνηκε ότι η αγοραστική του δύναμη λόγω της φοροκαταιγίδας και των αυξημένων υποχρεώσεων ήταν μειωμένη.

«Οι καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια κινήθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ίσως και καλύτερα. Οι επαγγελματίες κινητοποιήθηκαν για να διασκεδάσουν τον κόσμο. Είχαν διαρκώς στα μαγαζιά τους μουσικά σχήματα. Έκαναν τις κινήσεις που έπρεπε» επισήμανε.

Το ίδιο έπραξαν με τον δικό τους τρόπο και τα εμπορικά καταστήματα. Συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του δήμου και βελτίωσαν περαιτέρω το επίπεδο εξυπηρέτησης των καταναλωτών, όμως δεν κατάφεραν να δουλέψουν ικανοποιητικά.

«Κυρίως κινήθηκαν καταστήματα με συγκεκριμένα είδη, όπως με παιχνίδια, ένδυση και υπόδηση. Από κει και πέρα, ενώ υπήρχε κινητικότητα, αυτή δεν εισπράχθηκε και στο ταμείο» επισήμανε.

Το τέλος της εορτών των Χριστουγέννων βρίσκει τους εμπόρους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν μεθαύριο Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

«Η χριστουγεννιάτικη περίοδος έδειξε ότι το εμπόριο έχει δυνατότητες. Μπορεί να αντιστρέψει αυτό το αρνητικό επαγγελματικό κλίμα που υπάρχει. Με σωστές πολιτικές εξελίξεις θα ξαναγυρίσουν σ’ ένα βιώσιμο εμπόριο» είπε ο ίδιος.

Όλη την περίοδο των Χριστουγέννων οι καταναλωτές έκαναν την έρευνα αγοράς τους για τα είδη που τους ενδιαφέρουν. «Ο εμπορικός κόσμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί το καταναλωτικό κοινό με ποιοτικά εμπορεύματα, με χαμόγελα και διάθεση εξυπηρέτησης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς» επισήμανε.

Το κλίμα λοιπόν που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι συγκρατημένα αισιόδοξο. «Περιμένουμε μία περίοδο πολύ ουσιαστική για το εμπόριο που ονομάζεται χειμωνιάτικη περίοδος εκπτώσεων» εξήγησε ο ίδιος.

Στο ξεκίνημα του νέου χρόνου ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται με συσσωρευμένες υποχρεώσεις. Ο κ. Πανταζώνας ανέφερε ότι οι επαγγελματίες δεν ανταποκρίνονται εύκολα στα πάγια έξοδά τους, σε ρυθμίσεις και φόρους, καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Παρόλα αυτά, η χειμερινή εκπτωτική περίοδος είναι πάντοτε μία περίοδος που δουλεύει ικανοποιητικά για τα καταστήματα. «Στρέφουμε τα βλέμματά μας εκεί και εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες» πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου