ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο εορτασμός των Θεοφανείων σε Αλμυρό και στις Σποράδες

ο-εορτασμός-των-θεοφανείων-σε-αλμυρό-κ-170808

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στον Αλμυρό, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, παντού σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Στον Αλμυρό τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου λαός και κλήρος μετέβησαν στη γέφυρα του Ξηριά όπου έγινε ο Αγιασμό των υδάτων.

Καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε και στην παραλία Αλμυρού Καραγκιόλ. Συνολικά τέσσερα παλικάρια βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό και τυχερός ήταν ο αρχισμηνίας Χρήστος Νταβούρας.

Στη Σκιάθο τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν στους Ιερούς Ναούς Τριών Ιεραρχών και Γεννήσεως της Θεοτόκου αλλά και την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας. Ο Αγιασμός των υδάτων έγινε στο παλιό λιμάνι όπου βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό δεκατρείς νεαροί.

Τυχερός ήταν ο Στράτος Τσικούνας και μάλιστα για έκτη συνεχόμενη φορά.

Θεία λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες του νησιού τελέστηκε ανήμερα των Φώτων στη Σκόπελο. Λαός και κλήρος κατευθύνθηκαν ακολούθως στην παραλία στο ύψος που βρίσκεται το δημαρχείο όπου και έγινε η κατάδυση του τιμίου σταυρού. Στη θάλασσα βούτηξαν έξι συνολικά άτομα και ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Βαγγέλης Σπύρου τον οποίο η δημοτική αρχή του νησιού τον βράβευσε με ασημένιο νόμισμα της αρχαίας Πεπαρήθου.

Στην Αλόννησο η πανηγυρική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε με κάθε επισημότητα στον λιμάνι. Συνολικά οχτώ παλικάρια έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό και τυχερός ήταν ο Βαγγέλης Σκαλίμης, ιδιωτικός υπάλληλος.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν οι δήμαρχοι των δήμων εκπρόσωποι στρατιωτικών αστυνομικών πολιτικών αρχών και άλλων συλλόγων και οργανώσεων καθώς και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου