ΑΛΜΥΡΟΣ

Το πρόγραμμά μας, εγγύηση για το Δήμο

το-πρόγραμμά-μας-εγγύηση-για-το-δήμο-851206

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού
 
Λίγες μόνο μέρες πριν από τις κρίσιμες, για το μέλλον του τόπου μας, εκλογές της 7ης του Νοέμβρη, θεωρώ σκόπιμο και συνάμα αναγκαίο ν’ απευθυνθώ σ’ εσάς, τους ανθρώπους αυτής της μεριάς της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας που δίνετε υπόσταση και ζωή σ’ αυτόν τον τόπο με τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τα σχέδιά σας, αλλά και με τα προβλήματα και τις ανάγκες σας.
 
Οι εκλογές που έρχονται, κρίνουν πολύ περισσότερα για τον τόπο και το μέλλον μας σε σχέση με προηγούμενες αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις.
Σ’ αυτές, κρίνεται η δυνατότητα του νέου Δήμου Αλμυρού να εισέλθει, επιτέλους, σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά και η δυνατότητα των ανθρώπων του να ζήσουν και να προκόψουν μέσα σ’ ένα ασφαλές και φιλικό κοινωνικό περιβάλλον.
 
Κρίνεται το δικαίωμα του άνεργου να βρει δουλειά, του επαγγελματία να κρατήσει ανοιχτή την επιχείρησή του, του αγρότη να διατηρήσει και ν’ αυξήσει το εισόδημά του.
 
Κρίνεται το δικαίωμα του αδύναμου και του συνταξιούχου να έχει εξασφαλισμένη την περίθαλψη και τα φάρμακά του, το δικαίωμα των νέων παιδιών να έχουν πρόσβαση στη γνώση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, το δικαίωμα, τελικά, του κάθε σπιτικού να κρατήσει ανοιχτό ένα παράθυρο στο μέλλον.
 
Παίρνοντας την αφορμή από τη δημοσίευση και την πλατιά κυκλοφορία του προγράμματός μας από αυτή την Κυριακή, έκρινα επιβεβλημένο να μοιραστώ μαζί σας τους στόχους, τις προτεραιότητες αλλά και τη φιλοσοφία, με μια λέξη, της νέας Διοίκησης του Δήμου που θεωρώ βέβαιο ότι με την ψήφο σας θα μας αναθέσετε στις 7 Νοεμβρίου.        
 
Το πρόγραμμά μας έρχεται σαν απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες του καιρού μας. Περιέχει τις δεσμεύσεις μας για την μεγάλη προσπάθεια που καλούμαστε να καταβάλλουμε ώστε να δημιουργήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια τοπική κοινωνία σύγχρονη στις δράσεις της, αποτελεσματική στην προνοιακή της πολιτική, δημιουργική στην αναπτυξιακή της λογική.   
 
Περιλαμβάνει χωριστές θεματικές ενότητες που αγκαλιάζουν όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας των κατοίκων του Δήμου μας.
 
«Κορωνίδα» του προγράμματός μας αποτελούν οι δράσεις και ο τρόπος οργάνωσης της τοπική κοινωνίας ώστε να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη και θα ενταθεί στους μήνες που έρχονται. Ως αυριανή δημοτική αρχή όλων των Δημοτών, εξασφαλίζουμε ένα μίνιμουμ αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του Δήμου μας ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι κοινωνικά αποκλεισμένοι και δημιουργούμε μια ισχυρή κοινωνική ασπίδα προστασίας για όλους όσους τη χρειαστούν.
 
-Εκμεταλλευόμαστε όλους τους διαθέσιμους πόρους για τη δημιουργία υποστηρικτικών κοινωνικών υποδομών αλλά και ενισχύουμε παντού και με κάθε τρόπο τον κοινωνικό εθελοντισμό και την αλληλεγγύη προς τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, μετανάστες, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες).  
 
-Φροντίζουμε άμεσα ώστε να μην υπάρχει άνθρωπος στο Δήμο Αλμυρού που θα στερείται τις στοιχειώδεις υπηρεσίες πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
-Εξασφαλίζουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους άνδρες και τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες του τόπου μας και θα στηρίξουμε έμπρακτα όσους βρίσκονται στην εξαιρετικά άσχημη θέση να είναι άνεργοι και βιώνουν καθημερινά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, βλέποντας τον κόσμο να «στενεύει» μπροστά τους.
 
-Συγκροτούμε θεσμούς διαφάνειας και ελέγχου για τη διαχείριση των δημοτικών οικονομικών, καθώς και λογοδοσίας στους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ο προσωπικός μόχθος του καθενός είναι ιερός και το δικαίωμά του να γνωρίζει που διατίθεται ακόμη και το ένα ευρώ που δίνει στο Δήμο, είναι απαράβατο.
 
-Αναδιοργανώνουμε με σχέδιο, ρεαλισμό και ορθολογισμό το Δήμο, έτσι ώστε η λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών να μην επαφίεται μόνο στο φιλότιμο των υπαλλήλων αλλά να γίνεται με πρόγραμμα και με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.
 
-Στην πλήρη ανυπαρξία και απουσία των κρίσιμων έργων υποδομής και αγροτικής ανάπτυξης στον τόπο μας, απαντάμε με επιθετική αναπτυξιακή πολιτική που θα στηρίξει αποφασιστικά τις παραγωγικές τάξεις και θα ενισχύσει το εισόδημά τους.
 
-Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην ουσιαστική τόνωση και ενίσχυση του αγροκτηνοτροφικού τομέα ο οποίος και αποτελεί τον κυρίαρχο αιμοδότη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
 
-Θέτουμε σε άμεσο προγραμματισμό την ανάδειξη και προβολή όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας στοχεύοντας στην ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού που θα προσελκύσουν επισκέπτες και θα φέρουν έσοδα στο Δήμο μας.
 
-Αναλαμβάνουμε δράσεις για την προστασία και την ουσιαστική αναβάθμιση του περιβάλλοντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποιότητα ζωής και το επίπεδο πολιτισμού των ανθρώπων μας.
 
-Υλοποιούμε άμεσες παρεμβάσεις στην παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, σε τομείς δηλαδή που αφορούν πρωτίστως τη νέα γενιά και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Με δυο λόγια, επενδύουμε άφοβα στο παρόν και το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας και στη δημιουργία συνειδητοποιημένων και ενεργών πολιτών.
 
Στο πολυσέλιδο πρόγραμμά μας που θα μπει σε κάθε σπίτι από αυτή την Κυριακή, περιέχονται αναλυτικά οι προτάσεις, οι δράσεις και οι παρεμβάσεις που θα αναπτύξουμε σαν νέα Δημοτική αρχή από 01-01-2011 για την έξοδο του Δήμου μας από το τέλμα και τη στασιμότητα και για τη χάραξη μιας νέας προοπτικής προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία.
Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες μου, έχουμε βαθιά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε απέναντί σας, απέναντι στα δικά σας όνειρα και στις ανάγκες του τόπου μας.
 
Για όλα τα προβλήματα, υπάρχουν λύσεις. Αρκεί η προσπάθεια για την εξεύρεσή τους να είναι οργανωμένη και επίμονη, να στηρίζεται σε ρεαλιστικές προτάσεις αλλά και σε πρόγραμμα, σε όραμα, με μακρόπνοο σχεδιασμό.
 
Υπάρχουν λύσεις, όταν αυτοί που αναλαμβάνουν να τις υλοποιήσουν κατέχονται από ακλόνητη θέληση και πίστη και έχουν βαθιά γνώση των προβλημάτων αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους.
 
Πάνω από όλα, υπάρχουν λύσεις όταν ο πολίτης μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όταν εξασφαλίζεται η ενεργή συμμετοχή και συμπόρευση του δημότη που νιώθει το Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη στην καθημερινότητά του.
 
Πολίτες του νέου Δήμου Αλμυρού, πιστεύω ακράδαντα ότι η υλοποίηση του προγράμματός μας θα έρθει σαν άμεσο αποτέλεσμα της δικής σας εντολής ν’ αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο, να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή!
 
Της εντολής να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, αξιόπιστο στη λειτουργία του που θα αποτελεί σιγουριά και απαντοχή για τους ανθρώπους του στα δύσκολα που έρχονται. Όλοι μαζί, θα είμαστε ενωμένοι και νικητές στις 7/11. Η νίκη μας θα είναι μεγάλη, κι ο Δήμος θα είναι για ΟΛΟΥΣ!
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου