ΑΛΜΥΡΟΣ

Οργή επαγγελματιών Αλμυρού: Χόρτασαν από προστάτες οι Νηές

οργή-επαγγελματιών-αλμυρού-χόρτασαν-230842

“Χόρτασαν από “προστάτες” οι Νηές, καιρός είναι να μιλήσουμε για το μέλλον των παιδιών μας”, επισημαίνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στις οικολογικές οργανώσεις που αντιτάσσονται στην επένδυση και επιπλέον καταφέρθηκαν εναντίον και του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου ότι η “επίμαχη” έκταση όπου σχεδιάζεται να γίνει η μεγάλη επένδυση ανήκει στην Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ο κ. Πανταζώνας αναφέρει ακόμη ότι “η τοπική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης” και ότι “οι μόνοι που αντιδρούν είναι οι οργανωμένες μειοψηφίες κάποιων κινήσεων που δεν εκφράζουν παρά τα ελάχιστα μέλη τους”.

Αναλυτικά στην δήλωσή του ο κ. Πανταζώνας αναφέρει τα εξής: “Με αφορμή την αναθέρμανση της συζήτησης για την τουριστική επένδυση στις Νηές της Σούρπης θα ήθελα, εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους της επαρχίας Αλμυρού, να επισημάνω τα εξής:

Η τοπική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης. Όλες οι παραγωγικές τάξεις της περιοχής μας και κυρίως οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι έμποροι, αλλά και οι υπόλοιπες παραγωγικές τάξεις εκφράζονται συνεχώς υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης. Οι μόνοι που αντιδρούν είναι οι οργανωμένες μειοψηφίες κάποιων κινήσεων που δεν εκφράζουν παρά τα ελάχιστα μέλη τους.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η πολύπλευρη κρίση που μαστίζει και τη δική μας περιοχή δεν αντιμετωπίζεται, παρά μόνο με έναν τρόπο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τη μείωση των φόρων και την αύξηση των επενδύσεων. Επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και τη νομιμότητα. Ιδιαίτερα για τις τουριστικές επενδύσεις τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις θεωρούμε αυτονόητες. Μας έχουν κουράσει οι τερατολογίες και τα ασύστολα ψεύδη που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Τελευταία ακούμε άλλες θεωρίες ότι δήθεν οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται για την επένδυση και μάλιστα οι μονίμως αντιδρώντες υποστηρίζουν ότι η εταιρεία τα μάζεψε και έφυγε από την Ελλάδα! Τώρα γιατί όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι η ίδια η εταιρεία που σχεδιάζει να επενδύσει στις Νηές κατασκευάζει ήδη ξενοδοχείο 500 κλινών στην Τζια (Κέα), είναι ένα θέμα που μάλλον δεν αφορά τους επαγγελματίες αντιδρώντες της Μαγνησίας.

Μας έχει κουράσει η ατολμία πολιτικών παραγόντων στην υποστήριξη των επενδύσεων που θα μας βγάλουν από την κρίση. Στα λόγια όλοι οι πολιτικοί παράγοντες υποστηρίζουν τις επενδύσεις, αλλά στην πράξη ελάχιστοι είναι αυτοί που βγαίνουν μπροστά. Ένας από τους πολιτικούς που έχει ξεκάθαρη θέση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και ιδιαίτερα για την επένδυση στις Νηές, είναι ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση.

Τέλος, μας έχει κουράσει η κρίση, η ύφεση, η έλλειψη επενδύσεων, η ανεργία και η μετανάστευση των νέων μας. Δεν μπορεί η δική μας περιοχή να παραμένει καθυστερημένο παρακολούθημα άλλων περιοχών της χώρας που προχωρούν μπροστά, επειδή έτσι το θέλουν κάποιοι ελάχιστοι συμπολίτες που ίσως έχουν λύσει τα βιοποριστικά και οικονομικά τους προβλήματα.

Θέλουμε επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση στις Νηές δεν αφορά μόνο την επαρχία Αλμυρού. Αφορά ολόκληρη τη Μαγνησία. Αφορά κυρίως το σπουδαίο πολιτικό μας αεροδρόμιο, αφορά το Βόλο και ολόκληρο το Πήλιο. Ας το καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούμε να καταδικάσουμε την περιοχή και τις επόμενες γενιές σε διαρκή καθυστέρηση.

Στο πλαίσιο της νομιμότητας και του σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον, ζητούμε από όλους τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν την επένδυση. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλές αμπελοφιλοσοφίες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου