ΑΛΜΥΡΟΣ

Συμμετείχε στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

συμμετείχε-στην-ελληνογερμανική-συν-237993

Τη Στουτγάρδη της Γερμανίας επισκέφτηκε το περασμένο τριήμερο ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. Ο κ. Εσερίδης πήρε μέρος στην 7η συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δημοτικών Ενοτήτων.

Η συνδιάσκεψη βασιζόταν στη συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης που θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα αιτήματα των τοπικών πληθυσμών.

Η συνεργασία αφορά σε επίκαιρα θέματα που ενδιαφέρουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι ο τουρισμός, η ενέργεια και τα απόβλητα, η αγροτική οικονομία, η ενεργή κοινωνία και κοινωνική συμμετοχή, η νεολαία και ο πολιτισμός, και η οικονομία και συνεργασία των επιμελητηρίων.

Τα επίμαχα θέματα αναπτύχθηκαν σε συζητήσεις εργασίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην περιφέρεια του Δήμου Στουτγάρδης.

Η επιλογή της πόλης της Στουτγάρδης ως τόπος συνδιάσκεψης βασίστηκε, εκτός των άλλων, και στην ελληνική κοινότητα της περιοχής, που είναι ένας ισχυρός παράγοντας στην αστική ζωή του εκεί δήμου. Οι Έλληνες κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην πολυμορφία και τη διεθνή διάσταση του δήμου, συμμετέχοντας ενεργά στα δημοτικά τεκταινόμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου