ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξακόσιες ρυθμίσεις για χρέη στο δήμο Αλμυρού

εξακόσιες-ρυθμίσεις-για-χρέη-στο-δήμο-247986

Ικανοποιητική η ανταπόκριση των οφειλετών

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση που έχει ο Δήμος Αλμυρού στο κάλεσμά του προς ιδιώτες και επαγγελματίες να κάνουν χρήση του Ν. 4483/2017 και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Μακρής, ενημέρωσε ότι από την εφαρμογή του νόμου στα τέλη Αυγούστου και μέχρι σήμερα έχουν γίνει περί τις 600 ρυθμίσεις.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθημερινά επισκέπτονται την Υπηρεσία πολλοί πολίτες και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της προθεσμίας της ρύθμισης, η οποία λήγει στις 30 Νοεμβρίου, ο αριθμός των ρυθμίσεων θα αυξηθεί περαιτέρω και μάλιστα σημαντικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλών που παρέχει ο Ν. 4483/2017 δίνει μεγάλη οικονομική ανάσα τόσο στον Δήμο Αλμυρού όσο και στους πολίτες.

Οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών μετά από αίτηση του οφειλέτη ρυθμίζονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους ως εξής:

Με εφάπαξ καταβολή, απαλλαγή 100% των προσαυξήσεων, από 2 έως 24 δόσεις, απαλλαγή 80% των προσαυξήσεων, από 25 έως 48 δόσεις, απαλλαγή 70% των προσαυξήσεων, από 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή 60% των προσαυξήσεων, από 73 έως 100 δόσεις, απαλλαγή 50% των προσαυξήσεων.

Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη ρύθμιση μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών.

Υπάγονται επίσης και οφειλές που δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό, εφόσον στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.

Μετά τη λήξη της ρύθμισης, ο δήμος Αλμυρού, όπως ενημερώνει, χωρίς άλλη ειδοποίηση, θα προβεί στη νόμιμη διαδικασία των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως είναι η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας και η στέρηση φορολογικής ενημερότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου