ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενδιαφέρουσα δράση ενημέρωσης στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

ενδιαφέρουσα-δράση-ενημέρωσης-στο-γυ-252406

Η Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 εορτάστηκε ως επέτειος ίδρυσης του Ο.Η.Ε. Ο ΟΗΕ ιδρύθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1945 και αριθμεί σήμερα 193 κράτη-μέλη. Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ενημερώθηκαν για τον ουσιαστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, στην προσπάθειά του για την προάσπιση και οικοδόμηση της Ειρήνης και Ασφάλειας, τη συνεργασία μεταξύ των Εθνών για την επίλυση διεθνών κρίσεων και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Το έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί ο ΟΗΕ είναι πολύ σημαντικό. Βασικό εργαλείο για την επίτευξη της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας αποτελούν οι Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών. Από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέχρι την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστροφών, από την διαχείριση κρίσεων μέχρι τις παγκόσμιες συμφωνίες αφοπλισμού και από την προστασία του περιβάλλοντος έως τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, τα Ηνωμένα Έθνη αγγίζουν την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία απότις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων. Τα αίτια της νόσου σχετίζονται κυρίως με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με μειωμένη σωματική δραστηριότητα ή και έλλειψη άσκησης, παράγοντες που συντελούν στην ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας κυρίως στις Δυτικού τύπου κοινωνίες, ήδη από την παιδική ηλικία.

Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα και αναλογιζόμενοι τη σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, υλοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.

Έγινε παρουσίαση με εκπαιδευτικό υλικό που αφορούσε το θέμα της παχυσαρκίας και της υγιεινής διατροφής και άσκησης από την καθηγήτρια Κουτσομήτρου Θεοδώρα.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές έκαναν πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν από τις παραπάνω παρουσιάσεις. Ομάδες μαθητών ανέλαβαν να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό με πολλή όρεξη και μεράκι.

Στον αντίποδα ετοίμασαν ένα ανθυγιεινό πρωινό, που πρέπει να αποφεύγουμε. Στη συνέχεια δοκίμασαν οι μαθητές και οι καθηγητές όλα τα φαγητά του πρωινού και τους φυσικούς χυμούς. Ήταν πραγματικά μια εκπληκτική βιωματική εμπειρία για τους μαθητές. Οι καθηγητές και η διευθύντρια συγχάρηκαν τις ομάδες των μαθητών που ετοίμασαν το πρωινό για την πρωτοβουλία τους αλλά και για την υπεύθυνη στάση που τήρησαν στο τέλος της εκδήλωσης καθαρίζοντας άψογα όλο τον χώρο μετά την παρασκευή του πρωινού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου