ΑΛΜΥΡΟΣ

Επίτιμος δημότης Αλμυρού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

επίτιμος-δημότης-αλμυρού-ο-αρχιεπίσκ-261934

Επίτιμος δημότης Αλμυρού ανακηρύχθηκε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο Β΄, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Αλμυρό σήμερα Τρίτη, προσκεκλημένος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Δημητριάδος, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ιεραποστολικού Κέντρου «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης», του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της συνοδείας του έφτασαν το απόγευμα στο δημαρχείο Αλμυρού, όπου έγινε υποδοχή από τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθησε, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η τελετή ανακήρυξης του κ. Ιερώνυμου σε επίτιμο δημότη Αλμυρού.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Προσφωνώντας τον Μακαριώτατο, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, εξήρε τις πνευματικές του αρετές, το ήθος και την σεμνότητά του και τόνισε ότι «σήμερα ο λαός έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες» και προσέθεσε ότι με την συμβολική κίνηση της απονομής του τίτλου του επίτιμου δημότη, «θέτουμε ισχυρά θεμέλια για ακόμη σημαντικότερες συνέργειες της Δημοτικής Αρχής με την τοπική Εκκλησία».

Ο δήμαρχος Αλμυρού προσέφερε εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου στον κ. Ιερώνυμο ποιμενική ράβδο, τιμητική πλακέτα, πάπυρο και δερματόδετο τόμο με την ιστορία του Αλμυρού.

Ο Αρχιεπίσκοπος

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στην αντιφώνησή του, τόνισε ότι «όποτε δεν προχώρησαν σε συνεργασία το κράτος και η εκκλησιά, η ζημιά ήταν πάντοτε μεγάλη, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει συμπόρευση και από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οποτε υπάρχει συνεργασία, είπε, το αποτέλεσμα είναι πάντα καλό κ’ αγαθό».

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε, εξάλλου, στο έργο διακονίας του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, και υπογράμμισε το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των φορέων και της εκκλησίας.

Στη συνέχεια, έγινε υποδοχή του Μακαριότατου στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, από τον κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του κλήρου, τον δήμαρχο, τις αρχές και τον λαό του Αλμυρού και τελέστηκε επίσημη δοξολογία και τα εγκαίνια του Ιεραποστολικού Κέντρου.

Για την καύση νεκρών

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος και απαντώντας σε ερώτηση για την καύση νεκρών και το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, είπε: «Η Εκκλησία μας πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαλέξει και ανάλογα με την επιλογή του, έχει και την ευθύνη του. Η Εκκλησία έχει το δικό της τον τρόπο, έχει τους κανόνες της, δεν μπορεί να παρεκκλίνει από αυτούς. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίσει με τον δικό του τρόπο, που θέλει να τελειώσει αυτή τη ζωή και να αναλάβει την ευθύνη του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου