ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα στον Αλμυρό

ο-αρχιεπίσκοπος-σήμερα-στον-αλμυρό-262713

Επίτιμος δημότης Αλμυρού θα ανακηρυχτεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Αλμυρό σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Δημητριάδος, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ιεραποστολικού Κέντρου «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης», του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Ο κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της συνοδείας του θα αφιχθούν στις 6.30 το απόγευμα στο δημαρχείο Αλμυρού, όπου θα γίνει υποδοχή από τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, στις 7μ.μ ακολουθεί υποδοχή του Μακαριότατου στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του κλήρου, τον δήμαρχο, τις αρχές και τον λαό του Αλμυρού.

Αμέσως μετά θα τελεστεί επίσημη δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο κ. Ιγνάτιος θα προσφωνήσει τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος θα αντιφωνήσει.

Θα ακολουθήσει η καθιέρωση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου και τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Ιεραποστολικού Κέντρου.

Το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού αποτελεί ένα αυτοτελές Ιδρυμα, Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε το 2006 ως «Διακονία Αγάπης» από τον ζήλο των τότε εφημερίων του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Αλμυρού, και τη στήριξη μιας αρκετά μεγάλης ομάδας Αλμυριωτών, με σκοπό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό. Διοικείται από πενταμελές Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Σεβασμιώτατου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου