ΑΛΜΥΡΟΣ

Είκοσι προσλήψεις στον Δήμο Αλμυρού για κάλυψη θέσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα

είκοσι-προσλήψεις-στον-δήμο-αλμυρού-γ-283057

Είκοσι προσλήψεις τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών προγραμμάτισε για το 2017 ο Δήμος Αλμυρού.

Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο προγραμματισμός αυτός έγινε με βάση τη δυνατότητα που δόθηκε στους δήμους να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας εν γένει, είτε με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, είτε με πλήρωση των υφιστάμενων κενών θέσεων στις υπηρεσίες αυτές, είτε με σύσταση νέων θέσεων έπειτα από τροποποίηση των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας.

Ο δήμος είχε προχωρήσει το καλοκαίρι στη σύσταση εννέα θέσεων ανταποδοτικών υπηρεσιών. Όμως, οι ανάγκες της υπηρεσίας και η προστασία της δημόσιας υγείας του δήμου αριθμούν συνολικά είκοσι.

Από αυτές τις θέσεις, δέκα τέσσερις αφορούν στον κλάδο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης εργατών καθαριότητας, τρεις στον κλάδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Οδηγών Αυτοκινήτων, δύο στον κλάδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χειριστών Μηχανημάτων Έργων και μία στον κλάδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλεκτρολόγων.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητείας

Στο μεταξύ, στο πρόγραμμα μαθητείας του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού θα συμμετέχει ο Δήμος Αλμυρού.

Ο δήμος θα πάρει μέρος στο πρόγραμμα μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας των επαγγελματικών λυκείων, για τη διεξαγωγή πρακτική άσκησης αποφοίτων για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος 2017-2018.

Για τον λόγο αυτό καθόρισε είκοσι πέντε θέσεις πρακτικής άσκησης με τη συμμετοχή εφτά ειδικοτήτων.

Οι ειδικότητες αυτές είναι τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού (μία θέση), βοηθός βρεφονηπιοκόμων (εφτά θέσεις), τεχνικός φυτικής παραγωγής (τέσσερις θέσεις), υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών (δύο θέσεις), τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων εγκαταστάσεων και δικτύων (πέντε θέσεις), τεχνικός οχημάτων (δύο θέσεις) και τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (τέσσερις θέσεις).

Οι μαθητευόμενοι των επαγγελματικών λυκείων μπορούν να απασχολούνται σε επιχειρήσεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα για τέσσερις μέρες κάθε
εβδομάδα για ένα (1) σχολικό έτος,

Η αμοιβή, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, που θα καταβάλλεται από την επιχείρηση όπου πραγματοποιείται το πρόγραμμα της Μαθητείας θα είναι 9,35 ευρώ. Η επιχείρηση οφείλει να αμείβει τους συμμετέχοντες σε μηνιαία βάση.

Προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού

Να επισημανθεί ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων και συνεχίζεται έως μεθαύριο Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 από ενδιαφερόμενους να εργαστούν στον δήμο μέχρι πέντε ημερομίσθια.

Οι προσλήψεις, όπως είναι γνωστό, αφορούν σε εργατικό και τεχνικό προσωπικό. Οι ενδιαφερόμενοι δεν απαιτείται να έχουν ειδικά τυπικά προσόντα. Χρειάζεται μόνο να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν με την αίτησή τους είναι φωτοαντίγραφο δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Γραφείο Προσωπικού του δήμου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (τηλέφωνα επικοινωνίας 2422350217 & 2422 350259).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου