ΑΛΜΥΡΟΣ

Υψηλές πληρότητες σε Αχίλλειο και Αμαλιάπολη

υψηλές-πληρότητες-σε-αχίλλειο-και-αμα-349183

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση του Αυγούστου, συρρικνώθηκε όμως η τουριστική σεζόν

Χαμόγελα σχηματίζει ο Αύγουστος στον κόσμο του τουρισμού στο Αχίλλειο και την Αμαλιάπολη. Οι πληρότητες στα καταλύματα των τοπικών κοινοτήτων έχουν αγγίξει τα ύψη.

Στο Αχίλλειο, όπως είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γεώργιος Μαρκάκης, αυτή την περίοδο όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα.

Στην περιοχή παραθερίζουν αρκετοί Αυστριακοί και Γερμανοί καθώς και Έλληνες. Ο Αύγουστος έφερε ικανοποίηση στους κατοίκους της περιοχής που ασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Το προηγούμενο διάστημα είχε σημειωθεί μεγάλη πτώση στην τουριστική κίνηση. Το δίμηνο Μάιου – Ιουνίου δεν δούλεψε, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μετρούν συνεχώς απώλειες.

Ο Ιούλιος κινήθηκε καλύτερα, όμως επί της ουσίας γεμάτος μήνας ήταν μόνο ο Αύγουστος, και πόσες υποχρεώσεις μπορεί να βγάλει;

Ο κ. Μαρκάκης λέει ότι η οικονομική κρίση έχει μεγάλο αντίκτυπο και στον τουρισμό της περιοχής. «Συνεχώς καταγράφεται φθίνουσα πορεία στις πληρότητες. Η σεζόν έχει συρρικνωθεί δραματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Αχίλλειο υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες με μαγαζιά εστίασης και ξενοδοχεία αγροτουρισμού, οι οποίοι μέχρι πρότινος τουλάχιστον επιβίωναν αποκλειστικά από τον τουρισμό και μόνο.

«Δυστυχώς, η οικονομική κρίση μείωσε των αριθμό των διανυκτερεύσεων. Η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα είχε αντίκτυπο στην περιοχή» επισήμανε.

Στο Αχίλλειο εκτός από τους ξένους τουρίστες παραθερίζουν και αρκετοί Έλληνες κυρίως από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Επομένως, ο κόσμος αυτός περιόρισε τις ημέρες των εκδρομών του στο Αχίλλειο.

Παρόμοια είναι η εικόνα για και την Αμαλιάπολη. Η πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ζωή Τηγανοπούλου, ανέφερε ότι αυτή την αυτήν περίοδο η πληρότητα αγγίζει όπως πάντοτε τα ύψη.

Το καλοκαίρι όμως φαίνεται ότι δεν κινήθηκε ικανοποιητικά. «Τα μαγαζιά δουλεύουν περισσότερο τα Σαββατοκύριακα. Οι διανυκτερεύσεις είναι περιορισμένες» ανέφερε.

Στην Αμαλιάπολη αυτή την περίοδο περνούν μέρες χαλάρωσης Ρώσοι, Άγγλοι και Γερμανοί, που δίνουν το παρόν τους στην περιοχή κάθε χρόνο εδώ και πολλά καλοκαίρια.

Η κοινότητα δουλεύει σε μικρότερο βαθμό με Έλληνες τουρίστες κυρίως από Καρδίτσα, Λάρισα και Αθήνα.

Η κ. Τηγανοπούλου επισήμανε ότι η Αμαλιάπολη δουλεύει αυτήν την περίοδο στο φουλ, όμως τα πράγματα αυτό το καλοκαίρι ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Ούτε ο Ιούνιος ούτε και ο Ιούλιος είχαν την προσδοκώμενη κίνηση.

«Φαίνεται ότι κάθε χρόνο τα πράγματα είναι ολοένα και χειρότερα» επισήμανε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας και η ίδια από την πλευρά της τη δραματική συρρίκνωση που έχει παρουσιάσει η τουριστική σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου