ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοίγει τις πύλες του για έκτη χρονιά το «Los Almiros Festival»

ανοίγει-τις-πύλες-του-για-έκτη-χρονιά-τ-371860

λαβε το «πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στην τελευταία του συνεδρίαση και σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες του το «Los Almiros Festival 2017», με τη συμμετοχή σημαντικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και χιλιάδων επισκεπτών.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά στο δάσος Κουρί Αλμυρού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού που συνεδρίασε προχθές, εξέτασε ανώνυμη καταγγελία για την πρόκληση ζημιών στο δάσος κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά αποφάσισε την απρόσκοπτη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Το Los Almiros Festival 2017, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Αυγούστου, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 12 εγχώριων συγκροτημάτων και τεσσάρων από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από τη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αμερική.

Πέρυσι η διοργάνωση είχε προσελκύσει περίπου 8.000 άτομα, ενώ φέτος η προσέλευση επισκεπτών αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη – έως και διπλάσια.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν ετοιμάσει τις εγκαταστάσεις στο δάσος Κουρί, όπου θα παίξουν μουσική τα συγκροτήματα. Διακόσιοι περίπου εθελοντές έχουν διαμορφώσει υπαίθρια μπαρ και καφέ, ενώ στον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης υπάρχει χώρος για ελεύθερο κάμπινγκ με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 5.000 ατόμων.

«Έχουμε πληροφορίες ότι εκατοντάδες επισκεπτών έχουν ξεκινήσει το ταξίδι για το φεστιβάλ από Βουκουρέστι, Μόσχα, Ισπανία, Ιταλία. Κύπρο, Γερμανία, ενώ ήδη από χθες βρίσκονταν στον Αλμυρό και πολλοί Ρουμάνοι», είπε ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο Στάθης Μαμούρας.

Για την παρακολούθηση του φεστιβάλ και την εγκατάσταση στο κάμπινγκ δεν υπάρχει καμία απολύτως συνδρομή. Οι συναυλίες κατά τη διάρκειά του θα ξεκινούν στις 7.30 το απόγευμα και θα διαρκούν μέχρι και τις 2 το βράδυ.

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης θα γίνει με τους One Before The Trip Hour, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, 4 Αυγούστου, η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα ανοίξει για να υποδεχθεί τους Dendrites, τους Despite Everything, τους Naxatras, τον Βέβηλο, τους 1000 Mods. Η βραδιά θα κλείσει με τον Brant Bjork. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο με τους Lost Apes, τους Στίχοιμα και τους Offenders. Ακόμη, τους Planet Of Zeus και τους Kadavar.

Όπως κάθε χρονιά, εκτός από την κύρια σκηνή, η λίμνη στο δάσος Κουρί φιλοξενεί τα απογεύματα το Lake Stage, το οποίο φέτος παρουσιάζει τους Tullamore Duo (την Παρασκευή) και τους Roadkill Soda. Το Σάββατο αντίστοιχα καλεσμένοι της λίμνης θα είναι οι Θραξ Πανκc.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου