ΑΛΜΥΡΟΣ

Αυγουστιάτικη παράκληση σήμερα στον Αλμυρό

αυγουστιάτικη-παράκληση-σήμερα-στον-374982

Ξεκινούν και φέτος οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2017», θεσμός πλέον της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, για τέταρτη συνεχή χρονιά, από τον Αγιο Νικόλαο στον Αλμυρό, σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα.

Την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης έχει ο φορέας Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος». Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης, ο εκπρόσωπος του φορέα στον Αλμυρό και μέλος του Δ.Σ. Κώστας Γκουντάρας, συνεργάστηκε αποτελεσματικά με τον Αρχιερατικό επίτροπο της Περιφέρειας Αλμυρού, Πρωτ. Γεώργιο Μπέκας και τους ιερείς του Αγίου Νικολάου Αλμυρού.

Η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», αξιοποιώντας τις εμπειρίες των τριών πρώτων χρόνων συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο την σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων πολιτισμού με στόχο να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και μια νότα «πολιτιστικής δροσιάς».

Μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, θα γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως, υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις. Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα , να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών, να αναδείξει Εκκλησιαστικά μνημεία και υπέροχους χώρους θέας, προ πάντων όμως να επισκεφθεί όλη την επικράτεια της Μητροπόλεως.

Και στην φετινή διοργάνωση, όπως και τον Αύγουστο του 2016, πραγματοποιούνται περισσότερες εκδηλώσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακόμη περισσότερα αιτήματα περιοχών της περιφέρειάς της Μητρόπολης.

Η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», υπό την καθοδήγηση του Νεκτάριου Δεμελή και με τον Βασίλη Αγροκώστα στο τραγούδι, θα ξεκινήσει και πάλι από τον Αλμυρό, παρουσιάζοντας μουσικές και τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Το επιτυχημένο περσυνό «πείραμα», πέτυχες απόλυτα και έτσι θα συμμετέχει και πάλι ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ενώ κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, που θα αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, που επιπλέον θα καταγράφουν και τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου