ΑΛΜΥΡΟΣ

Αρχίζει η προετοιμασία για το παζάρι του Αλμυρού

αρχίζει-η-προετοιμασία-για-το-παζάρι-τ-377772

Στο 50% η συμμετοχή των επαγγελματιών για την εμποροπανήγυρη

Συμμετοχές από επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συγκεντρώνει και φέτος η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Δήμου Αλμυρού, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 23 Αυγούστου.

Το παζάρι Αλμυρού συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Θεσσαλία αλλά και από περιοχές εκτός αυτής, καθώς αποτελεί θεσμό για την πόλη και γι’ αυτό τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης.

Η συμμετοχή των επαγγελματιών για τα περίπτερα έχει φτάσει ήδη στο 50% αν και απομένουν ακόμη αρκετές εβδομάδες μέχρι την έναρξη της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Δήμο Αλμυρού έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες εκθέτες που επιλέγουν και φέτος για πολλοστή φορά να προβάλουν τα προϊόντα τους στον Αλμυρό.

Συγκεκριμένα, οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 250, με δυνατότητα φιλοξενίας 550 επαγγελματιών.

Στον χώρο όπου λειτουργεί κάθε χρόνο η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες για εγκατάσταση και διαμόρφωση των περιπτέρων το προσεχές διάστημα – ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του λούνα παρκ έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει αναδειχθεί μειοδότης.

Η εμποροπανήγυρη του Αλμυρού αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την πόλη, αλλά και -το κυριότερο- για την προβολή της περιοχής.

Από την περσινή διοργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος άντλησε έσοδα ύψους 250.000 ευρώ.

Το παζάρι διαρκεί από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου και κατά τη λειτουργία του πλήθος κόσμου επισκέπτεται την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκθέτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή για να λειτουργήσουν τα περίπτερα, είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και από περιοχές εκτός αυτής.

Συγκεκριμένα, συμμετοχές υπάρχουν από την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη την Αλεξανδρούπολη.

Η εμποροπανήγυρη θεωρείται ότι είναι μία από τις πιο μεγάλες στην Ελλάδα. Συμβάλλει καθοριστικά στην προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου.

Σαφής εικόνα για τη συμμετοχή αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες, καθώς όσο πλησιάζει η περίοδος για την έναρξή της ολοένα και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες επικοινωνούν με τον δήμο και διατυπώνουν το ενδιαφέρον τους.

Πάντως, αρκετοί από τους εκθέτες δίνουν το παρών κάθε χρόνο στην εμποροπανήγυρη, καθώς έχουν αναπτύξει δεσμούς με τον κόσμο που αυτή συγκεντρώνει.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής Αλμυρού και του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και όλοι να είναι ικανοποιημένοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου