ΑΛΜΥΡΟΣ

Θύμα σε αντιπολιτευτικά παιχνίδια

θύμα-σε-αντιπολιτευτικά-παιχνίδια-483498

 

Μετά το σάλο που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Αγχιάλου, αλλά και στη Μαγνησία γενικότερα, η υπόθεση πρόσληψης από το Δήμαρχο Ηλία Καραπατάκη του γιου του στην υπηρεσία καθαριότητας ως οδηγού απορριμματοφόρου, απορρίπτοντας αίτηση υπαλλήλου για την ίδια θέση, ο Δήμαρχος δίνει εξηγήσεις και κάνει λόγο για αντιπολιτευτικά παιχνίδια στο βωμό των οποίων βρέθηκε δυστυχώς και ο γιος του.

 

 
Πιο συγκεκριμένα η προκήρυξη για την κάλυψη των δύο θέσεων στην υπηρεσία καθαριότητας έγινε στις 9 Ιουνίου και λίγες ημέρες μετά και την κατάθεση των δικαιολογητικών έγινε η πρόσληψη του γιου του Δημάρχου.
 
Ο υποψήφιος, του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε, έκανε προσφυγή στον ΑΣΕΠ και στις 13 Ιουλίου κοινοποιήθηκε στο Δήμο η απόφαση, στην οποία αναφέρεται ρητά ότι η προσφυγή γίνεται δεκτή.
 
Ο Δήμαρχος άμεσα προχώρησε σε απόλυση του γιου του και πρόσληψη του υπαλλήλου κ. Πασχάλη Πασχάλη. Ωστόσο μετά από λίγο καιρό ο Δήμαρχος απέλυσε τον υπάλληλο και προχώρησε σε επαναπρόσληψη του γιου του, ο οποίος προσκόμισε το δίπλωμα που απαιτούνταν από το διαγωνισμό.
 
Μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου καθώς και καταγγελίες του υπαλλήλου που απολύθηκε ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια, αναφέροντας τα ακριβή στοιχεία της υπόθεσης.
 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καραπατάκης αναφέρει ότι το δίπλωμα οδήγησης Γ’ κατηγορίας του Κωνσταντίνου Καραπατάκη, του γιου του, αποκτήθηκε στις 16 Μαρτίου. Η προκήρυξη για την πλήρωση δύο θέσεων οδηγών απορριμματοφόρου 8μηνης διάρκειας δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2010 με προθεσμία λήξης κατάθεσης των δικαιολογητικών στις 22 Μαΐου 2010. «Συνεπώς το δίπλωμα είχε αποκτηθεί από τον γιο μου περίπου 70 ημέρες πριν από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών και όχι μία ή δύο ημέρες πριν από την δημοσίευση της προκήρυξης όπως εσφαλμένα διαδόθηκε», τονίζει ο Δήμαρχος.
 
Παράλληλα ο κ. Καραπατάκης υποστηρίζει ότι «σκόπιμα και εσφαλμένα αφέθηκε η εντύπωση ότι προκειμένου ο Δήμαρχος να ευνοήσει το γιο του, προέβη στην παραποίηση δικαιολογητικών που κατατέθηκαν εκ μέρους του ενδιαφερόμενου, κάτι το οποίο είναι απόλυτα αναληθές και διαψεύδεται άμεσα από τα έγγραφα που είναι κατατεθειμένα στο δήμο Νέας Αγχιάλου και αντίγραφα των οποίων ζήτησε ο ίδιος ο υπάλληλος την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου».
 
Ο ίδιος προσθέτει πως «θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι ή σεβόμαστε τους θεσμούς ή δεν τους σεβόμαστε. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση ή θα πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ, όποιες και αν είναι αυτές, ή τότε θα πρέπει να σεβόμαστε μόνο αυτές που μας ευνοούν, κάτι το οποίο δεν αντιλαμβάνεται ή σκόπιμα αγνοεί ο ενδιαφερόμενος και η αντιπολίτευση της κ. Κρίκου, η οποία ως εκφραστής της παράταξής της στο Δήμο Νέας Αγχιάλου, ανέφερε ότι "…το νόμιμο δεν είναι και ηθικό…" και είναι προφανές ότι την ανωτέρω απάντηση έπρεπε να την απευθύνει στον πρώην Υπουργό της Ν.Δ. κ. Βουλγαράκη και όχι σε μένα, γιατί δεν με αφορά, διότι δεν διέπραξα ο,τιδήποτε ανήθικο. Θα πρέπει όμως να γίνει και κατανοητό ότι όλος ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με θέματα ηθικής, αναγκών, εργασίας κ.λ.π., αλλά με καθαρά αντιπολιτευτική εκμετάλλευση από έναν πρώην υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της κ. Κρίκου, με σκοπό να μειώσει την υπόληψη του Δημάρχου και του σημαντικού έργου που έχει γίνει στο δήμο Νέας Αγχιάλου, ενόψει μάλιστα και των νέων αυτοδιοικητικών εκλογών».
 
Η απόφαση του ΑΣΕΠ
Μάλιστα ο κ. Καραπατάκης έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση του ΑΣΕΠ επί της αιτήσεως θεραπείας του γιου του, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Από τον έλεγχο των δικαιολογητικών που καταθέσατε με την αίτηση συμμετοχής σας προέκυψε ότι δεν πληρούσατε τα ειδικά τυπικά προσόντα της Α επικουρίας καθόσον ήσασταν κάτοχος απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ισχύουσας επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ’ κατηγορίας, πλην όμως δεν προσκομίσατε το απαιτούμενο σχετικό πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας μεταφοράς εμπορευμάτων, εφόσον αποκτήσατε την ανωτέρω άδεια οδήγησης στις 15/3/2010, ήτοι μετά την αναφερόμενη ημερομηνία (10 Σεπτεμβρίου 2009).
 
Με την υποβληθείσα αίτηση θεραπείας σας υποβάλλατε συνημμένα βεβαιώσεις υπηρεσιών στις οποίες αναφέρεται ότι δεν έχουν προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής για τις εξετάσεις του ανωτέρου πιστοποιητικού λόγω της μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επαρκή αριθμό υποψηφίων.
 
Όμως η παράλειψη εκδόσεως του ανωτέρου πιστοποιητικού οφείλεται αποκλειστικά σε σφάλμα του εκδόντος αυτό διοικητικού οργάνου και όχι του υποψηφίου το ΑΣΕΠ οφείλει να δεχθεί ως εγκύρως προσκομιθέντα τα συνυποβληθέντα με την αίτηση θεραπείας σας έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών εφόσον δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα η σχετική επιτροπή για τις εξετάσεις του ανωτέρου πιστοποιητικού.
 
Ο Δήμος Αγχιάλου θα πρέπει να προβεί άμεσα στην επαναπρόσληψη του κ. Καραπατάκη και να ενημερώσει τον υποψήφιο κ. Πασχάλη σχετικά με την απόφαση του ΑΣΕΠ».
 
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Αλυσιδωτές αντιδράσεις από τους κύκλους της αντιπολίτευσης ακολούθησαν την υπόθεση. Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευαγγελία Κρίκου σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως «πλησιάζοντας στην λήξη της θητείας του ο κ. Καραπατάκης έριξε τα προσωπεία».
 
«Το γεγονός ότι ο εν λόγω δημότης υπήρξε το 2006 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δικού μου συνδυασμού δεν σημαίνει ότι οι πράξεις του κατευθύνονται από εμένα. Αυτό μόνο ο κατά δήλωση του αριστερός κ. Καραπατάκης θα μπορούσε να σκεφτεί ο οποίος έχει συνηθίσει να υποτιμά την νοημοσύνη των δημοτών που δεν είναι ψηφοφόροι του και να βλέπει γύρω του σκιές και φαντάσματα. Και η συνείδηση του σε βαθύ λήθαργο!», τονίζεται μεταξύ άλλων.

 


 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου