ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατεδαφίζεται το αυθαίρετο πυροφυλακείο στο Τσατάλι Αλμυρού

κατεδαφίζεται-το-αυθαίρετο-πυροφυλα-394591

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να τελεσιδικήσει η κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής , η οποία χρησιμοποιούνταν ως πυροφυλάκειο στην περιοχή «Τσατάλι», στη δημοτική κοινότητα Κωφών του Δήμου Αλμυρού, από την οικολογική οργάνωση «Εν Δράσει».

Η απόφαση που τελεσίδικα ανοίγει πλέον τον δρόμο για την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής, υπογράφηκε μόλις προχθές από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στην απόφαση επισημαίνεται πως επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας δεν διαθέτει συνεργείο κατεδάφισης, θα αναλάβει την κατεδάφιση ο Δήμος Αλμυρού. Μάλιστα ορίζεται ως μέρα κατεδάφισης η Τρίτη 29 Αυγούστου στις 10 το πρωί, ενώ ο προβλεπόμενος χρόνος περαίωσης των εργασιών ορίζεται στις τέσσερις μέρες.

Οι δαπάνες για την κατεδάφιση του οικίσκου βαρύνουν την οικολογική οργάνωση που κατασκεύασε την αυθαίρετη κατασκευή, ενώ επίσης υποχρεούται να αποκαταστήσει τον περιβάλλοντα χώρο.

Σημειώνεται πως η πρώτη απόφαση για την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής είχε εκδοθεί σύμφωνα με τα έγγραφα της Αποκεντρωμένης τον Οκτώβριο του 2011, ύστερα από αυτοψία που είχε γίνει από το δασαρχείο του Αλμυρού, μέχρι σήμερα όμως για διάφορους διαδικαστικούς λόγους δεν είχε εφαρμοστεί η απόφαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου