ΑΛΜΥΡΟΣ

Επίθεση Εσερίδη σε βάρος του καταγγέλλει ο Β. Χατζηκυριάκος

επίθεση-εσερίδη-σε-βάρος-του-καταγγέλ-399725

Επίθεση από το Δήμαρχο Αλμυρού, Δημ. Εσερίδη σε βάρος του, κατήγγειλε με επιστολή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Ισχυρίζεται ότι ο Δήμαρχος τον έπιασε από το λαιμό και τον πέταξε έξω από το γραφείο όπου γινόταν η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής για την τροποποίηση του οργανισμού, ενώ τον έβριζε και τον απειλούσε. Τις καταγγελίες του κ. Χατζηκυριάκου διαψεύδουν τόσο ο κ. Εσερίδης όσο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Με επιστολή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Χατζηκυριάκος, ζητά να συζητηθεί και να καταδικαστεί από το σώμα η σε βάρος του επίθεση, από το Δήμαρχο Αλμυρού, τον οποίο αποκαλεί «νταή».

«Προσπαθεί να παραστήσει το θύμα», απαντά με ανακοίνωσή του ο κ. Εσερίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ίδιος ήταν που δέχθηκε επίθεση από τον κ. Χατζηκυριάκο, ο οποίος τον αποκάλεσε πάνω από 20 φορές αλήτη και ψεύτη. Αφήνει μάλιστα αιχμές για την παραλαβή από τον προκάτοχό του και υπογραφή τιμολογίων που έχουν σχέση με σωλήνες και ηλεκτρολογικό υλικό και προειδοποιεί με ενεργοποίηση του δημοτικού κώδικα για τη συμμόρφωση του κ. Χατζηκυριάκου, που «σε κάθε συμβούλιο βρίζει εμάς και τις οικογένειές μας».

Τις θέσεις του δημάρχου, επιβεβαιώνουν με επιστολή τους και τα παρόντα στην εκτελεστική επιτροπή μέλη. Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, για ασήμαντη αφορμή, ο κ. Χατζηκυριάκος «άρχισε με απαράδεκτο τρόπο να εξυβρίζει τον Δήμαρχο, αποκαλώντας τον αλήτη και ψεύτη. Επαναλαμβάνοντας τις λέξεις αυτές πάνω από είκοσι φορές. Σε παρατήρηση του Δημάρχου ότι πρέπει να βγει έξω από την αίθουσα διότι δημιουργεί αναταραχή, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο του φώναζε ότι «άμα είσαι άντρας έλα να με πετάξεις εσύ έξω». Τελικά εξήλθε της αίθουσας μετά από προτροπή όλων των υπολοίπων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, πλην του Δημάρχου που παρέμεινε καθήμενος, τα οποία αγανακτισμένα προσπάθησαν να σταματήσουν την αναταραχή που δημιουργήθηκε κατά την συνεδρίαση».

Πρόσκληση σε Τσούτσα

Στο μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωσή του, ο κ. Εσερίδης, απαντά στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Τσούτσα, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι ο Δήμος αρνείται να πληρώσει τις συμβάσεις με επαγγελματίες.

«Για να μπορέσουν σήμερα όχι μόνο οι δημότες να ενημερωθούνε, αλλά και όλοι αυτοί στους οποίους οφείλετε χρήματα από το Νομικό Πρόσωπο (χρέη ύψους: 305.961€), σας καλώ κάποια ημέρα μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα, όποια εσείς θέλετε, να έρθετε στο Δημαρχείο και να προσκαλέσουμε τους οφειλέτες σας και την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και τότε θα αποδειχτεί ποιοι μπορούν να πληρωθούν και ποιοι λένε ψέματα.

Εάν αρνηθείτε αυτή την πρόσκληση, τότε είναι εύκολο τόσο οι οφειλέτες όσο και οι πολίτες να αντιληφθούν ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι», αναφέρει ο Δήμαρχος Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου