ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

ενταση-στο-δημοτικό-συμβούλιο-αλμυρο-432444

Άνω – κάτω το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στη συνεδρίαση της Πέμπτης με αφορμή τη συζήτηση αιτήματος εργολάβου για την καταμέτρηση έργου πλακοστρώσεων πλατειών, προϋπολογισμού περίπου 28.000, το οποίο αν και εκτελέστηκε επί δημαρχίας Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη αποπληρωθεί από τον Δήμο Αλμυρού.

Μιλώντας στο συμβούλιο, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Αλμυρού Άρης Καραγιώργος, επισήμανε λάθη στη διαδικασία που τηρήθηκε, τα οποία οδήγησαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Η τοποθέτηση του κ. Καραγιώργου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του πρώην δημάρχου Αλμυρού, Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην δημάρχου και του νυν.

Μπορούσατε να είχατε κάνει μία σύμβαση για το έργο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιώργος και άναψε φωτιές. «Προχθές ψήφισα έργα που έγιναν με παρόμοια διαδικασία», ανταπάντησε ο πρώην δήμαρχος, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν απευθύνθηκε στον εισαγγελέα.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Εσερίδης μετά από ολιγόλεπτη απουσία του από την αίθουσα του συμβουλίου και απευθυνόμενος στον κ. Χατζηκυριάκο τόνισε ότι οι Υπηρεσίες του στέλνουν έγγραφα.

Οι τόνοι της συνεδρίασης ανέβηκαν έντονα. « Ποιος είσαι εσύ για να σε φοβηθούμε;» είπε ο πρώην δήμαρχος αποκαλώντας τον δήμαρχο με το όνομα του πατέρα του Δημήτρη, Κυριάκου Εσερίδη.

Προς στιγμήν η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με τους δύο άνδρες να εκτοξεύουν ο ένας κατά του άλλου απειλές, ενώ για το φραστικό επεισόδιο δόθηκε προχθές και συνέχεια.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο ότι επιτίθεται λεκτικά σε αντιδημάρχους και συμβούλους και ότι στο τελευταίο συμβούλιο αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στον πατέρα του.

Ο κ. Χατζηκυριάκος, πάντως, ερωτηθείς σχετικώς, διέψευσε ότι αναφέρθηκε στον πατέρα του δημάρχου και ισχυρίστηκε ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα του δήμου και να δώσει κατεύθυνση, και γι’ αυτό αναζητεί αφορμές.

Αναβολή καθορισμού ειδικού προστίμου

Όλα τα θέματα που τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν στην πλειοψηφία τους με ομόφωνες αποφάσεις. Το μοναδικό θέμα που αναβλήθηκε ήταν αυτό του καθορισμού ειδικού προστίμου για έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης αφαιρεθέντων αντικειμένων λόγω αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστου χώρου. Με αφορμή τη συζήτησή του αναγνώστηκε αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών, με το οποίο ζητήθηκε να δοθεί παράταση στη ρύθμιση των οφειλών καταστηματαρχών, ενόψει της ισχύος ρύθμισης 100 δόσεων για τις οφειλές στους δήμους. Από τον διάλογο που έγινε προέκυψε ότι στον δήμο υπάρχουν οφειλές ύψους 400.000 ευρώ.

Με ομόφωνη απόφαση μετά από προτάσεις και των μειοψηφιών και συμβούλων της ομάδας πλειοψηφίας, αποφασίστηκε να αναβληθεί ο καθορισμός του ειδικού προστίμου και να δοθεί η αιτούμενη παράταση χρόνου στους καταστηματάρχες.

Μάλιστα, χθες, για το εν λόγω θέμα ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, είχε σύσκεψη με τους καταστηματάρχες, στην οποία συμφώνησαν στους όρους και τις προϋποθέσεις, με τις οποίες δόθηκε το χρονικό περιθώριο αυτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου