ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργα αγροτικής οδοποιίας και πυροπροστασίας

εργα-αγροτικής-οδοποιίας-και-πυροπρο-464365

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού οι τεχνικές μελέτες για έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας και πυροπροστασίας συνολικού προϋπολογισμού άνω των 300.000 ευρώ, και το Σώμα αποφάσισε για την ανάθεσή τους με διαγωνισμό.

Το δρόμο για την υλοποίηση παίρνουν έργα για την αγροτική οδοποιία, προϋπολογισμού 216.000 ευρώ. Αυτά αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας προς τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μέσω της βελτίωσης και αποκατάστασης της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού με διαμορφωτήρα ή μηχανικό εκσκαφέα (JCB), κατασκευή στρώσης υπόβασης με 3 Α σε αγροτικούς δρόμους και εργασίες τσιμεντόστρωσης.

Σε οδούς εντός του αναδασμού οι εργασίες καθαρισμού, καθώς και η κατασκευή υπόβασης θα γίνουν σε όλο το πλάτος των οδών.

Ενδεικτικά, παρεμβάσεις θα γίνουν στη Δημοτική Ενότητα Σούρπης στον αγροτικό δρόμο Σούρπης – Πρώην ΧΑΔΑ Σούρπης – ΣΕΑ ΠΑΘΕ και στον Αλμυρό σε τμήματα του αγροτικού δρόμου από την επαρχιακή οδό Ευξεινουπόλεως – Μαυρολόφου έως το ΣΜΑ Αλμυρού , τον δρόμο Μαυρόλοφου – Γκοτζαλάκα, Μαυρόλοφου προς Νεοχωράκι, Αργιλοχωρίου – Ανθότοπου και στο δρόμο Μαγγανίτσα.

Ακόμη, στη Δημοτική Ενότητα Ανάβρας στις περιοχές Λούτσα – Αγκαθίτσα, Μεσοχώρι – Τρυπούλες, Γιούρτια, Καλόγηρος Βρύση, Ψωριάρα, Μόρια, Καμπάκι, Τσίμης, στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού στον αγροτικό δρόμο στην περιοχή Πάλιουρα και στους δρόμους Κολοκλέντη προς Διακόπη και της περιοχής Καραβοτσάκι και στο Αχίλλειο σε δρόμους στις περιοχές Λιβάδια, Ξηροπήγαδο – Καρνάρα, οικισμός -Σμάλι.

Έργα πυροπροστασίας

Η τεχνική μελέτη περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας προς τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μέσω της βελτίωσης και αποκατάστασης της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας.

Συγκεκριμένα, θα γίνει καθαρισμός και μόρφωση του καταστρώματος της οδού, με διαμορφωτήρα ή μηχανικό εκσκαφέα (JCB) και εργασίες τσιμεντόστρωσης από ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα.

Σε οδούς εντός του αναδασμού οι εργασίες καθαρισμού θα γίνουν σε όλο το πλάτος των επιλεχθέντων οδών.

Ενδεικτικά παρεμβάσεις θα γίνουν στη Δ. Ε. Σούρπης στον δρόμο

Δρυμώνα – Πετροκουβάλι, Αγ. Τριάδας – Κάραβου και στον Αλμυρό στους δρόμους Ζαρκαδοχωρίου – Μπέϊκα και στον δρόμο στο Γιάρμπασι.

Να επισημανθεί ότι τόσο για τα έργα πυροπροστασίας, όσο και για τα έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας εργασίες θα γίνουν σε επί πλέον περιοχές που θα διαπιστωθούν προβλήματα προσβασιμότητας και ζημιές μετά από υποδείξεις των προέδρων των τοπικώνσυμβουλίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου