ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο πρόγραμμα νιτρορύπανσης Σούρπη, Αγία Τριάδα, Δρυμώνας, Πλάτανος

στο-πρόγραμμα-νιτρορύπανσης-σούρπη-α-504355

Τη διαβεβαίωση ότι οι Τοπικές Κοινότητες Πλατάνου, Σούρπης, Αγίας Τριάδας και Δρυμώνα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης ως ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση περιοχές παρείχε χθες με έγγραφό της στο δήμο Αλμυρού η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού ενημερώνει ότι μετά την αποστολή εγγράφου της προς τους αρμόδιους φορείς για την αγωνία των εν λόγω τοπικών κοινοτήτων, με το οποίο δόθηκε αφορμή να συζητηθεί το πρόβλημα στη Βουλή εστάλη απαντητικό έγγραφο στο δήμο.

Το έγγραφο, προσθέτει, σημειώνει τα εξής: «Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ.Α.Ο.Κ:6966/29-03-2017 έγγραφό της, μας διαβεβαιώνει ότι μεταξύ των ευπρόσβλητων περιοχών από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης του Δήμου Αλμυρού, έχουν προσδιοριστεί και αποτυπωθεί στο Παράρτημα με αριθμ. πρωτ. 147070 από 21-11-2014 (ΦΕΚ Β’ 3224) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών- Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας-Υγείας-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι εκτάσεις των Δ.Δ. Πλατάνου, Δ.Δ. Αγίας Τριάδας, Δ.Δ.Σούρπης και Δ.Δ. Δρυμώνος» τονίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου