ΑΛΜΥΡΟΣ

Επίσκεψη Εσερίδη στην Αθήνα

επίσκεψη-εσερίδη-στην-αθήνα-588782

Συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, είχε τη Δευτέρα στην Αθήνα ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος ευχαριστεί ιδιαίτερα την κ. Παπανάτσιου για τη συνεργασία της για τα έργα ύδρευσης στον Αλμυρό και την Ευξεινούπολη.

Ο κ. Εσερίδης ζήτησε από την υφυπουργό τη διαμεσολάβησή της προς την Ειδική Υπηρεσία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, για την ταχύτερη προώθηση των έργων για την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης και την κατασκευή επιδαπέδιας δεξαμενής στην Ευξεινούπολη, χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων νερού και έκτασης 2,5 χιλιομέτρων.

Με τα εν λόγω έργα, όπως τόνισε, θα αντικατασταθούν τα πεπαλαιωμένα δίκτυα που είναι κατασκευασμένα από αμίαντο, ενώ η Ευξεινούπολη θα αντιμετωπίσει και το πρόβλημα με την επάρκεια σε νερό, καθώς η καινούργια δεξαμενή θα είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας και θα καλύπτει και σε έκταση απόσταση χιλιομέτρων από την Ευξεινούπολη.

«Είχαμε μία άριστη συνεργασία και την ευχαριστώ πολύ» είπε ο δήμαρχος Αλμυρού. Στην Αθήνα ο κ. Εσερίδης είχε συνεργασία και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, από τον οποίοζήτησε να προχωρήσουν οι επικαιροποιήσεις των μελετών για τη μεταφορά ύδατος από τη λιμνοδεξαμενή Ξεριά στην Ευξεινούπολη και στο Κουρί, ένα έργο προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ και αφορά στην ύδρευση τόσο του Αλμυρού, όσο και της Ευξεινούπολης.

Για το θέμα της λιμνοδεξαμενής ο δήμαρχος Αλμυρού βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, τον διευθυντή του εν λόγω υπουργείου, Χρήστο Βρεττόπουλο και τον γενικό γραμματέα, Χαράλαμπο Κασίμη, για την επίταξη του έργου, το οποίο βρίσκεται και στο τελικό στάδιο για την έναρξη των εργασιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου