ΑΛΜΥΡΟΣ

Τα πρώτα τρακτέρ βγήκαν στο δρόμο στη Μαγνησία

τα-πρώτα-τρακτέρ-βγήκαν-στο-δρόμο-στη-μ-588903

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τα πρώτα τρακτέρ έκαναν δειλά- δειλά την εμφάνισή τους στο Αερινό ενώ στο Στεφανοβίκειο βρίσκονται προς το παρόν παραταγμένα στην πλατεία του χωριού.

Οι διαδοχικές συσκέψεις των αγροτών του κάμπου της Μαγνησίας συνεχίζονται προκειμένου να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις της συμμετοχής τους στην πανελλαδική κινητοποιήση των συναδέλφων τους.

Τα μπλόκα θα στηθούν σε δυο σημεία της εθνικής οδού, κάτω από την αερογέφυρα του Αερινού και στο ύψος της Χλόης.

Από το πρωί σήμερα η ελαφρά χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου δεν επέτρεψε στους αγρότες να στήσουν το μπλόκο που είχαν σχεδιάσει εάν και τα πρώτα τρακτέρ έχουν ήδη παραταχθεί στη μία πλευρά του δρόμου στο ύψος του Αερινού. Μέχρι την Κυριακή εκτιμάται ότι περίπου 30 τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στο συγκεκριμένο σημείο όπου και θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά συνεχίζονται και η πρόσκληση προς όλους να συμμετέχουν έιναι ανοιχτή.

Οι αγρότες του Αλμυρού θα καθορίσουν τη στάση τους σε συνάντηση που θα έχουν αύριο Παρασκευή στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Όπως ανέφερε στο taxydromos.gr ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο είναι τραγική. Το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο,ενώ δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας καθώς αυτά που καλλιεργούν δεν αποφέρουν τίποτα με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν.Το 60% των αγροτών μάλιστα είναι ανασφάλιστοι. Επιπλέον ανέφερε ότι θα πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις αποζημιώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου