ΑΛΜΥΡΟΣ

Eνα χρόνο φυλάκιση για τη θανάτωση σκύλου που έσερνε στην άσφαλτο

eνα-χρόνο-φυλάκιση-για-τη-θανάτωση-σκύλ-640387

Ενα έτος φυλάκιση με αναστολή 3ετίας και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 69χρονο κάτοικο Φαρσάλων, για θανάτωση ζώου συντροφιάς.

Στις 9 Ιουνίου 2016, στο ύψος του κόμβου Μικροθηβών, σύμφωνα με καταγγελία, οδηγούσε το αγροτικό αυτοκίνητό του στην Επαρχιακή Οδό Φαρσάλων – Βόλου και έσερνε το σκυλί του, το οποίο είχε δεμένο με σχοινί από την πόρτα του συνοδηγού, στην άσφαλτο, μέχρι που εκείνο έλιωσε…

Το περιστατικό φρίκης έγινε αντιληπτό από διερχόμενους οδηγούς, που προσπαθούσαν να ειδοποιήσουν τον 69χρονο με τα φώτα και με κορναρίσματα, αλλά εκείνος δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα οδηγοί αντιθέτως κινούμενων οχημάτων να του κλείσουν το δρόμο και να τον ακινητοποιήσουν. Η αντίδρασή του τότε ήταν να πάρει το σκυλί και να το πετάξει σε χαντάκι παρακείμενου χωραφιού.

Ο δράστης κάθισε χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κανένα δόλο και ότι το περιστατικό συνέβη από ατύχημα. Ο ίδιος είπε ότι είχε εμβολιάσει το ζώο και το αγαπούσε. Το είχε βάλει στην καρότσα του αυτοκινήτου του, καθώς επρόκειτο να ταξιδέψει στην εξοχική του κατοικία και το ήθελε μαζί του.

Ωστόσο, το ζώο έφυγε από την καρότσα, με αποτέλεσμα να κρεμαστεί από την πόρτα, από την οποία ήταν δεμένο με το σχοινί, και να σέρνεται επί χιλιόμετρα. Ο κατηγορούμενος επισήμανε στο Δικαστήριο ότι είχε πάντοτε ζώα συντροφιάς. Μάλιστα, και δύο σκυλιά που βρήκε παρατημένα στο χωράφι του τα μεγάλωσε και τα αγαπούσε.

Ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από το Δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε όπως ακριβώς κατηγορούταν, για φόνευση ζώου και δεν του αναγνώρισε και κανένα ελαφρυντικό, ούτε και αυτό του έντιμου προτέρου βίου.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκε η 38χρονη, που είδε το περιστατικό και το κατήγγειλε. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού αναζήτησε και βρήκε το νεκρό ζώο. Μετά το πέρας της δίκης, ο καταδικαστείς άσκησε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου