ΑΛΜΥΡΟΣ

Απόλυτη αποτυχία οι εκπτώσεις

απόλυτη-αποτυχία-οι-εκπτώσεις-657524

Καμία αλλαγή στην κίνηση στα εμπορικά καταστήματα

Δε λειτούργησε στην εμπορική αγορά του Αλμυρού το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου να μείνουν με ανεκπλήρωτη την προσδοκία ότι ο κόσμος θα ερχόταν στα μαγαζιά και θα έπαιρναν μια ανάσα έστω και μικρή.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας, είπε ότι τέτοιες τεχνικές πωλήσεων, όπως το δεκαήμερο των εκπτώσεων, λειτουργούν όταν υπάρχει ένα βιώσιμο εμπόριο και ένα καταναλωτικό κοινό με αγοραστική δύναμη.

«Στην προκείμενη περίπτωση δεν υπάρχει καμία από τις δύο παραμέτρους και γι’ αυτό το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε ούτε και είναι θετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πρόταση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικών Επιχειρήσεων ότι πρέπει να υπάρχει ανασχηματισμός του μέτρου.

«Ο κάθε εμπορικός σύλλογος με την επιτήρηση της Περιφέρειας θα πρέπει να μπορεί να το προσαρμόζεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της αγοράς του, όπως πότε -ποια συγκεκριμένα διαστήματα παρουσιάζει αυτή αυξημένη κίνηση», είπε ο ίδιος.

Η ΕΣΕΕ προτείνει ανασχηματισμό του μέτρου επικαλούμενη τα αποτελέσματα ερευνών προηγούμενων ετών για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα οποία δεν είναι ικανοποιητικά.

Το δεκαήμερο των εκπτώσεων πέρασε για την εμπορική αγορά της πόλης χωρίς να υπάρξει καμία διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

«Η κίνηση συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα έκαναν μεγάλες προσφορές, που μπορεί να έφταναν και στο 40% και μάλιστα και στα καινούργια εμπορεύματά τους», επισήμανε.

Η ελπίδα τώρα της εμπορικής αγοράς της πόλης να πάρει μία ανάσα μεταβιβάζεται για τα Χριστούγεννα. «Είμαστε σε μία κατάσταση διαρκούς αναμονής – προσμονής των χριστουγεννιάτικων εορτών. Μόνο οι εορτές των Χριστουγέννων μπορούν να δώσουν πλέον το φιλί της ζωής. Αν δεν δουλέψουν και τα αυτά, τότε θα βρεθούμε απέναντι σε νέα λουκέτα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι επαγγελματίες είναι με το μαχαίρι στο λαιμό», επισήμανε.

Οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται με συσσωρευμένες οφειλές χρόνων, καθώς οι τζίροι τους μειώθηκαν αισθητά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και δυστυχώς η κατάσταση όχι μόνο δεν εξομαλύνεται, αλλά βαίνει συνεχώς προς το χειρότερο. Πλέον βιώσιμες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, παρά τη σθεναρή τους αντίσταση απέναντι στην κρίση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου