ΑΛΜΥΡΟΣ

Οκταμηνίτες έπιασαν δουλειά στην καθαριότητα

οκταμηνίτες-έπιασαν-δουλειά-στην-καθ-660772

Σκούπα και φαράσι έπιασαν οι οκταμηνίτες στο δήμο Αλμυρού, οι οποίοι επέστρεψαν στην εργασία τους μετά τη δυνατότητα παράτασης στην ισχύ των συμβάσεων που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του.

Οι 16 εργαζόμενοι ανέλαβαν τα πόστα τους στην Καθαριότητα, ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, δίνοντας μεγάλη ανάσα στην Υπηρεσία. Θα απασχοληθούν σε διάφορους τομείς, άλλοι στο πράσινο ή στην καθαριότητα, άλλοι ως οδηγοί απορριμματοφόρων.

Η Υπηρεσία έχει τώρα συνολικά 45 άτομα προσωπικό. «Θα υπάρξει προγραμματισμός για όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες για ό,τι χρειάζονται σε καθαριότητα και κόψιμο κλαδιών από πάρκα και πλατείες μέχρι νεκροταφεία.

Δυστυχώς, το κομμάτι εκείνο στο οποίο υστερεί έχει να κάνει με τον εξοπλισμό και συγκεκριμένα τα απορριμματοφόρα και τα γκρέιντερ. Ο κ. Βαλαμούτης είπε ότι «έχουν γίνει ενέργειες για την ενίσχυση και περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Αυτήν την εβδομάδα, πάντως, η Υπηρεσία αναμένεται να παραλάβει γύρω στους 100 κάδους απορριμμάτων και 180 μικρούς ατομικούς και μπλε και πράσινους για τη συνέχιση του προγράμματος πόρτα πόρτα και στο Κρόκιο μετά την ικανοποιητική εφαρμογή του σε Πλάτανο και Αγία Τριάδα.

Εορταστικός διάκοσμος

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει ξεκινήσει την τοποθέτηση του διακόσμου για τις εορτές των Χριστουγέννων.

«Οι ηλεκτρολόγοι τοποθετούν το χριστουγεννιάτικο στολισμό, αρχίζοντας από το κέντρου του Αλμυρού και θα συνεχίσουν και στα χωριά», είπε ο ίδιος.

Η δημοτική αρχή έχει προβλέψει κονδύλι ύψους 10.000 ευρώ, ώστε να υπάρξει αντικατάσταση του διακόσμου, όπου υπάρχουν προβλήματα και ανανέωσή του.

Μετεγκατάσταση προσωπικού

Μέχρι και τα Χριστούγεννα η Υπηρεσία Καθαριότητας θα έχει μετεγκατασταθεί στα καινούργια γραφεία της στο οικόπεδο όπου φιλοξενείται και λειτουργεί το αμαξοστάσιο στη θέση Πλατάνια.

Το αμαξοστάσιο έχει αποθήκη έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων. «Σιγά – σιγά θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για μόνιμο αποθηκάριο από το υπάρχον προσωπικό. Ο απόλυτος έλεγχος των εργαλείων αλλά και των υλικών που χρησιμοποιούνται παραμένει προτεραιότητά μας», είπε ο αντιδήμαρχος.

Στο αμαξοστάσιο έχουν ήδη μεταφερθεί 35 μηχανήματα που είναι εκτός λειτουργίας. Με τη μετακόμιση του προσωπικού θα μεταφερθούν στον περίφρακτο χώρο και τα αυτοκίνητα του δήμου που είναι σε λειτουργία.

Στην πορεία, είπε ο κ. Βαλαμούτης, θα τοποθετηθεί και μία ράμπα, ώστε να μπορεί να γίνει συντήρηση τόσο των μηχανημάτων όσο και των οχημάτων του δήμου.

Να σημειωθεί ότι αυτή η Υπηρεσία φιλοξενείται σε αποθήκη έκτασης 50 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται δίπλα από το Κέντρο Υγείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου