ΑΛΜΥΡΟΣ

Μονάδα συντήρησης αεροσκαφών Στον Αλμυρό

μονάδα-συντήρησης-αεροσκαφών-στον-αλ-664192

Η επένδυση θα ανοίξει δεκάδες θέσεις εργασίας

Επενδυτικό fund σκοπεύει να δημιουργήσει μονάδα συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών δίπλα στο Αεροδρόμιο Κ. Ελλάδος στη Νέα Αγχίαλο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποκάλυψε ότι πρόκειται για επένδυση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα ανοίξει 150 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Μάλιστα έχει ήδη προχωρήσει, καθώς οι επενδυτές έχουν αγοράσει έκταση γης, γεγονός που καθιστά σίγουρη την επένδυση, αν και προς στιγμήν επιθυμούν να διατηρούν την ανωνυμία τους και να μην ανακοινώνουν τίποτα.

Για την επένδυση είναι ενημερωμένος και ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. Ο κ. Εσερίδης, που ρωτήθηκε, είπε ότι έχει ενημέρωση για το θέμα, καθώς μίλησε με τον περιφερειάρχη.

Το γεγονός έχει προκαλέσει διάχυτη αισιοδοξία στους φορείς τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και στο δήμο Αλμυρού αλλά και σε ολόκληρο το Νομό.

Η μεγάλη επένδυση εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξει και για τις οποίες υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη εν μέσω κρίσης, θα συμβάλει και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου και κατ’ επέκταση του τουρισμού, που είναι και το ζητούμενο.

Η επένδυση έχει περάσει σε επόμενο στάδιο από τη μελέτη και το σχεδιασμό και έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Συγκεκριμένα, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει, καθώς έχουν συναφθεί προσύμφωνα για την αγορά εκτάσεων περίπου 40 στρεμμάτων.

Σε αυτήν την έκταση γης, η οποία γειτονεύει με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα λειτουργήσει και η μονάδα. Αντικείμενο της δραστηριότητάς της θα είναι η συντήρηση και η επισκευή επιβατικών αεροσκαφών.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ότι η επένδυση θα αναβαθμίσει το ρόλο του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου για το οποίο στόχος είναι η επιβατικού του κίνηση να αυξηθεί με καινούργια δρομολόγια.

Τα σχέδια της επένδυσης έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία και αναμένεται η έγκρισής τους ώστε να δοθεί και το πράσινο φως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου