ΑΛΜΥΡΟΣ

Γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Αλμυρό

γιορτάζεται-η-παγκόσμια-ημέρα-περιβά-851206

Μια σειρά από πλούσιες διήμερες εκδηλώσεις – δράσεις διοργανώνουν η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», ο Ορειβατικός Σύλλογος Αλμυρού, το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, η Ν.Α.Μ και ο Δήμος Αλμυρού, γιορτάζοντας τη 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 10:00 το πρωί, όπου και θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα από τη Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, στην Υπαίθρια Σκακιέρα Δάσος Κουρί, όπου θα διεξαχθούν αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ. Θα γίνει επίσης και εθελοντικός καθαρισμός του δάσους εντός και περιμετρικά. Στους συμμετέχοντες θα κληρωθούν δύο ποδήλατα και δύο κάδοι οικιακής κομποστοποίησης.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 6 Ιουνίου και ώρα 8:30 το πρωί όσοι βρεθούν στο σημείο θα εγκαινιάσουν περπατώντας τη διάνοιξη του παλιού γραφικού μονοπατιού, από την Βρύναινα έως τον Παλαιό Πλάτανο. Η άψογη συνεργασία της Εν Δράσει και του ΕΟΣ Αλμυρού με τη ΝΑΜ και τον Δήμο Αλμυρού, ανέδειξε αυτό το πανέμορφο παλαιό μονοπάτι, το οποίο συναντά στο διάβα του, το Κάστρο της Βρύναινας, πανέμορφα τετράτοξα, δίτοξα και μονότοξα πέτρινα γιοφύρια, φαράγγια και φυσικά τοπία απείρου κάλλους. Είχε γνωρίσει δε στο παρελθόν πολλές δόξες, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα.

«Θα είμαστε όλοι εκεί, ο Νομάρχης Μαγνησίας, ο Δήμαρχος Αλμυρού, τα μέλη και οι φίλοι της Εν Δράσει και του ΕΟΣ Αλμυρού, για να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε αυτό το πανέμορφο κομμάτι της Μαγνησίας το Βουνό των Τιτάνων την Όθρυ, με ξεναγό τον Κώστα Ζούπη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στη διάθεση των περιπατητών θα υπάρχει λεωφορείο στις 8:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία, που θα τους μεταφέρει στην αρχή του Μονοπατιού στη Βρύναινα, και θα τους περιμένει πάλι στο τέλος του μονοπατιού (Παλιό Πλάτανο) για την επιστροφή.

Την ίδια μέρα και ώρα 21:30 το βράδυ στο Παλιό Γυμνάσιο Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί βραδιά – αφιέρωμα στον Ποιητή της Θάλασσας Ν. Καββαδία. Μια μεγάλη και ξεχωριστή βραδιά για τη ζωή και το έργο του Ποιητή της Θάλασσας Ν. Καββαδία, με ζωντανή μουσική και γνωστές μελοποιήσεις των ποιημάτων του, θα απολαύσει το κοινό του Αλμυρού, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του. Η εκδήλωση αυτή είναι ένα κάλεσμα σε ένα ονειρικό και εξωτικό ταξίδι, στο κόσμο της ποίησης και της μουσικής, πέρα από τον Σταυρό του Νότου, ακόμη και πέρα από τη γραμμή των οριζόντων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ζωή και το έργο του ποιητή και θα γίνει απαγγελία ποιημάτων του από τον Καλλιτεχνικό Υπεύθυνο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Αλμυρού, Δημήτρη Νάνο. Θα τραγουδήσει γνωστές μελοποιήσεις των ποιημάτων του Ν. Καββαδία («Σταυρός του Νότου»,Γ. Σπανού κ.λ.π.), ο Αγροκώστας Βασίλειος, μουσικολόγος, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, και στο πιάνο η Αμυγδαλίτση Κασσιανή – Καθηγήτρια μουσικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου