ΑΛΜΥΡΟΣ

Τιμήθηκε η επέτειος Απελευθέρωσης του Αλμυρού [εικόνες]

τιμήθηκε-η-επέτειος-απελευθέρωσης-το-797370

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός για την Απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού χθες Τετάρτη 17 Αυγούστου.

Τελέστηκε Όρθρος-Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Γιαννιού. Μετά τη δοξολογία η κα Μαρία Μπουκώρου, Καθηγήτρια Φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις και τους Συλλόγους.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ο Υποδιοικητής της 111 Π.Μ., κ. Ευάγγελος Γκουτζούνης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού κ. Αλέξανδρος Σκορδάς, εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης, αντιπροσωπείες μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής μας, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Βουλευτής Μαγνησίας κα Κατερίνα Παπανάτσιου και την Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κίτσιος.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ο Εθνικός Ύμνος.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού. Η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου Αλμυρού με τη Μαέστρο Μαριάννα Σαμαρτζή και με τη συνοδεία ορχηστρικού συνόλου, μας ταξίδεψαν μ’ ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Ενώ τα Χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής μας (Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Βρύναινας, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Αλμυρού, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού-Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ») παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου